miercuri, septembrie 28, 2022

Nevoile tenului se schimbă de la un sezon la altul, iar vara aduce provocări diferite de cele care apar iarna. În sezonul cald ne confruntăm cu transpirație abundentă, umiditate crescută și razele soarelui.

Tot acum va trebui să facem față murdăriei, resturilor de la cremele cu protecție solară și sebumului.

Următoarele recomandări îți vor fi de ajutor pentru a-ți adapta rutina de îngrijire pe perioada verii.

Bea apă

Este deja un clișeu, însă este un aspect foarte important.  Atunci când consumi suficiente lichide acest lucru se cunoaște și la exterior, respectiv la nivelul pielii. Introdu însă în rutina de îngrijire și produsele cosmetice cu ingrediente naturale pentru a menține tenul hidratat.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Spală tenul des

Până la sfârșitul unei zile de vară, porii sunt plini de protecție solară, machiaj și transpirație.  Tocmai de aceea fața are nevoie să fie spălată în profunzime. Alege un produs de curățare pe bază de ingrediente naturale care să îndepărteze toate acele acumulări, fără a elimina uleiurile naturale ale feței.

Spală fața și gâtul de două ori pe zi. O spălare ușoară și răcoritoare a feței cu produsele de curățare pe bază de mentă este excelentă pentru vară.

Exfoliază

Exfolierea îndepărtează celulele moarte, oferind pielii tale strălucire și prospețime. Vara, este posibil ca tenul să aibă nevoie de exfoliere doar de două ori pe săptămână, pentru a scăpa de toate impuritățile care încarcă pielea și care nu pot fi îndepărtate altfel. Ține însă cont de faptul că exfolierea face fața și mai sensibilă la razele soarelui, de aceea este nevoie să iei toate măsurile de protecție când te expui la soare – pălării, umbrele și creme, și să nu exagerezi cu această procedură.

Te-ar mai interesa: Bea o cană pe zi din acest suc pentru a debloca ar...

Stai în siguranță la soare

Soarele are beneficiile lui și avem nevoie de soare pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună. Însă despre soare se știe că este un inamic al tenului, expunerea la soare fiind de altfel și principala cauza a apariției ridurilor. Soarele pare să fie și cauza apariției cancerului de piele, dar cu toate acestea avem nevoie de soare pentru a produce vitamina D.  Ce poți face însă pentru a te bucura de soare, fără să periclitezi sănătatea tenului? Poartă pălării și șepci, evită expunerea la soare între orele 11 și 16 și folosește creme cu protecție solară.  Există numeroase variante de creme cu protecție solară care au ingrediente naturale și sunt prietenoase cu pielea.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Protejează imunitatea pielii

Dieta este un aliat de nădejde pentru a menține sănătatea tenului. Din fericire, vara ai de unde alege pentru că sunt o mulțime de fructe și legume proaspete care ajută la menținerea sănătății tenului. O dietă sănătoasă care se bazează pe consumul de multe fructe și legume de sezon ajută sistemul imunitar să funcționeze cât mai bine. Atunci când simți nevoia de ceva mai mult, poți completa dietă ta sănătoasă cu suplimente naturale pentru imunitate puternică din ingrediente BIO, bogate în vitamine și minerale, care cresc capacitatea naturală de apărare a corpului

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private