Sari la conținut

Te confrunți cu tensiune arterială? Moduri naturale de scădere a tensiunii arteriale

tensiune arterială

Te confrunți cu tensiune arterială?Hipertensiunea arterială este o afecțiune periculoasă care vă poate afecta inima. Afectează una din trei persoane din SUA și 1 miliard de oameni din întreaga lume.

Dacă este lăsată necontrolată, hipertensiunea arterială crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Dar există vești bune. Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce tensiunea arterială în mod natural, chiar și fără medicamente.

Te confrunți cu tensiune arterială?Iată câteva moduri naturale de a combate tensiunea arterială

  1. Mergeți și faceți mișcare regulat

Exercitiile fizice sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a scadea tensiunea arteriala.

Exercițiul regulat vă ajută să vă faceți inima mai puternică și mai eficientă la pomparea sângelui, ceea ce scade presiunea din arterele dumneavoastră.

De fapt, 150 de minute de exerciții moderate, cum ar fi mersul pe jos, sau 75 de minute de exerciții energice, cum ar fi alergarea, cel puțin o dată pe săptămână, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Mai mult decât atât, cu cât faceți mai multe exerciții,cu atât vă reduceți și mai mult tensiunea arterială, conform National Walkers ’Health Study.

  1. Reduceți aportul de sodiu

Aportul de sare este ridicat în întreaga lume. În mare parte, acest lucru se datorează alimentelor procesate și preparate.

Din acest motiv, multe eforturi de sănătate publică vizează scăderea sării în industria alimentară.

Multe studii au legat aportul ridicat de sare cu tensiunea arterială crescută și evenimente cardiace, inclusiv accident vascular cerebral .

Cu toate acestea, cercetări mai recente indică faptul că relația dintre sodiu și hipertensiune arterială este mai puțin clară .

Un motiv pentru aceasta poate fi diferențele genetice în modul în care oamenii procesează sodiul. Aproximativ jumătate dintre persoanele cu tensiune arterială crescută și un sfert dintre persoanele cu niveluri normale par să aibă o sensibilitate la sare.

  1. Bea mai puțin alcool

Consumul de alcool poate crește tensiunea arterială. De fapt, alcoolul este legat de 16% din cazurile de hipertensiune arterială din întreaga lume.

În timp ce unele cercetări au sugerat că cantitățile mici de alcool până la moderate pot proteja inima, aceste beneficii pot fi compensate de efecte adverse . În SUA, consumul moderat de alcool este definit ca cel mult o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

Concluzie: consumul de alcool în orice cantitate poate crește tensiunea arterială. Limitați consumul de alcool în conformitate cu recomandările.

  1. Mănâncă mai multe alimente bogate în potasiu

Potasiul este un mineral important. Vă ajută corpul să scape de sodiu și ușurează presiunea asupra vaselor de sânge.

Dietele moderne au crescut aportul de sodiu al majorității oamenilor în timp ce scad aportul de potasiu.

Pentru a obține un echilibru mai bun dintre potasiu și sodiu în dieta voastră, concentrați-vă pe consumul de mai puține alimente procesate și acordați atenție alimentelor proaspete.

Alimentele care sunt deosebit de bogate în potasiu:

  • legume, în special legume cu frunze, roșii, cartofi și cartofi dulci
  • fructe, inclusiv pepeni, banane, avocado, portocale și caise
  • lactate, cum ar fi lapte și iaurt
  • ton și somon
  • nuci si seminte
  • fasole
  1. Reduceți cofeina

Dacă ați scăpat vreodată o ceașcă de cafea înainte să vi se ia tensiunea arterială, veți ști că cofeina provoacă un impuls instantaneu. Cu toate acestea, nu există multe dovezi care să sugereze că consumul regulat de cofeină poate provoca o creștere durabilă a tensiunii arteriale.

De fapt, persoanele care beau cafea și ceai cu cofeină tind să aibă un risc mai mic de boli de inimă, inclusiv hipertensiune arterială, decât cele care nu o consumă.

Cofeina poate avea un efect mai puternic asupra persoanelor care nu o consumă în mod regulat.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel