marți, aprilie 20, 2021

Scriitorul Bram Stoker, a transformat Romania, mai exact Trasilvania, in locul de nastere al vampirilor. Povestile cu vampiri sunt cele mai incitante, iar Hollywood-ul a facut istorie prin

nenumarate filme realizate pe tema vampirilor.

Daca pana acum ideea de folosire a sangelui pentru viata vesnica era doar un basm, mai nou, chirurgia estetica a transformat acest lucru intr-o realitate. Terapia vampir estea cea mai noua procedura a chirurgiei estetice folosita de vedetele de la Hollywood. Cercetatorii au descoperit ca sangele ”tanar” oxigeneaza creierul, formeaza noi vase de sange si imbunatateste memoria.

Un studiu al Universitatii Harvard arata ca o “proteina tanara”, care circula in sange este direct responsabila pentru revitalizarea creierului si pastrarea

muschilor tineri si puternici. Proteina, cunoscuta sub numele de “GDF11”, este prezenta in sange in cantitati mari atunci cand suntem tineri, dar se reduce odata cu inaintarea in varsta. In cadrul experimentelor pentru studiu, sangele cobailor de trei luni a fost injectat, in mod repetat, in cobai de 18 luni, care se aflau aproape de sfarsitul duratei lor de viata. La final, s-a descoperit ca “terapia vampir” a imbunatatit memoria si durata lor de viata.

Chirurgii esteticieni au preluat aceste studii si au venit cu o formula noua de intinerire a fetei prin injectarea

cu sange propriu.

Cum functioneaza terapia vampir pentru infrumusetare?
Pentru inceput se foloseste acid hialurnic pentru a se reda o forma frumoasa fetei. Apoi, medicul estetician izoleaza factorii de crestere din sangele pacientului. Cand acesti factori de crestere sunt injectati, celulele stem multi-potente se activeaza si creaza un tesut nou. Acest tesut nou are colagen, celule de grasime pentru finete si noi vase de sange pentru o stralucire sanatoasa, scrie vampirefacelift.com. Celulele recoltate din sangele pacientei sunt acei factori de crestere pe care corpul ii utilizeaza in mod normal pentru a vindeca

tesuturile deteriorate.

HE0A0237 2

Dr. Silvia Stanculesciu-Vasalos

”Se recolteaza o cantitate de aproximativ 3-5 ml de sange de la pacienta, apoi, folosind o centrifuga, izolam trombocitele. Toata procedura dureaza maximum 10 minute. Folosind crema anestezica si un ac foarte mic injectam aceste celule in anumite zone ale fetei, precum: zona ochilor, zona nazogeniana, pometi, frunte. Rezultatele sunt aproape magice pentru ca aceste celule transmit informatia ca aceasta zona a fost afectata, iar ele se activeaza si creaza un tesut nou si tanar”, spuneDr.

Silvia Stanculescu-Vasalos, chirurg estetician.

Desi sunt foarte folosite in SUA, acest tip de interventii minim invazive au inceput sa capete notorietate si in randul femeilor din Romania. Printre vedetele care au folosit aceasta metoda se afla: Kim Kardashian, modelul istraelian Bar Rafaeli, Rupert Everett, Nicoleta Luciu sau Mihaela Radulescu.

Pana in prezent, nu s-au inregistrat reactii adverse sau complicatii in urma folosiri terapiei vampir pentru infrumusetare.

Pretul unei sedinte este de aproximativ 200 EURO.

Ultimele stiri

Parteneri