Sari la conținut

„Testul degetelor” care poate depista semnele timpurii ale cancerului pulmonar

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Testul degetelor de la mâini pentru cancerul pulmonar

Aproape 40.000 de oameni sunt diagnosticați cu cancer pulmonar în fiecare an, dar există un test simplu pe care oamenii îl pot face acasă pentru a-și spune dacă sunt expuși riscului bolii.

Un simplu test cu degetul poate da oamenilor un semn precoce de cancer pulmonar, pe care îl pot face acasă.

Cancerul pulmonar se poate răspândi mai repede decât alte forme de boală, aproape 40.000 de persoane fiind diagnosticate în fiecare an.

Adesea, simptomele cancerului pulmonar nu apar decât după ce celulele s-au răspândit prin corp.

Cu toate acestea, potențialii pacienți sunt capabili să identifice câteva simptome timpurii ale bolii.

Unele dintre simptomele comune includ dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și o tuse persistentă cu sânge sau flegmă.

În timp ce multe dintre simptome tind să fie respiratorii, există un semn precoce al cancerului pulmonar care apare pe vârful degetelor – iată ce trebuie să știți.

Care este semnul precoce al cancerului pulmonar pe vârful degetelor?

Când vă apăsați unghiile, vedeți o fereastră de lumină în formă de diamant?

Dacă nu poți vedea acest decalaj, ai putea avea degete bătăi, care atunci când vârfurile degetelor tale se umflă – și acesta ar putea fi un semn de cancer pulmonar.

Atunci când vă strângeți unghiile ar trebui să vedeți o mică pată luminoasă în formă de diamant.

 

Dacă nu vedeți înseamnă că aveți „clubbing al degetelor” – Fenomenul de clubbing apare atunci când unghiile se curbează spre interior, peste vârful degetelor. Cercetătorii au demonstrat că în 90% dintre cazuri, clubbing-ul unghiilor este asociat cu cancerul de plămâni, conform The Mirror.

Afecțiunea se întâmplă în etape, începând de la baza unghiei, care devine moale. Apoi pielea de lângă patul unghiei devine strălucitoare, după care unghiile încep să se curbeze mai mult decât în mod normal când sunt privite din lateral.

În cele din urmă, degetele pot deveni mai mari și se pot umfla datorită colectării de lichid în țesuturile moi ale degetelor.

Deși nu aveți acest spațiu în formă de diamant între unghii nu înseamnă automat că aveți cancer pulmonar, există posibilitatea ca acesta să fie un simptom. Așadar, cel mai bun curs de acțiune este să discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați acest lucru.

Simptomele comune ale cancerului pulmonar de care trebuie să fii conștient includ:

  • O tuse persistentă care durează trei săptămâni sau mai mult
  • Dificultăți de respirație
  • respiraţie şuierătoare
  • Infecții frecvente în piept
  • O tuse care se schimbă sau se agravează
  • Durere în piept și/sau umăr
  • Tușirea cu sânge sau sânge în flegmă
  • Oboseală inexplicabilă sau lipsă de energie
  • Răguşeală
  • Umflarea feței sau a gâtului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel