Sari la conținut

Diagnosticul cumplit primit de un bărbat care a mers la doctor cu simptome de răceală

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Din cuprinsul articolului

Un bărbat din SUA, care prezenta simptome specifice răcelii, a mers la medic după ce a observat că starea lui nu se modifică în ciuda eforturilor și tratamentelor pe care le încerca. Ajuns la spital, a primit un diagnostic crunt. 

Bărbatul, care se numește Jason, a mers la camera de gardă pentru că s-a simțit rău timp de șase săptămâni și spera că va avea nevoie doar de antibiotice pentru a „trece în sfârșit peste” boala, potrivit Insider.

Totuși, în urma investigațiilor și radiografiei făcute, medicii au descoperit mai multe „formațiuni” în ambii plămâni ai bărbatului.

Simptome: tuse, febră și oboseală

Cancerul pulmonar este principala cauză de deces prin cancer, afirmă Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Aproximativ 236.740 de oameni din SUA vor fi diagnosticați cu această afecțiune în acest an și 130.180 de oameni vor muri din cauza acesteia, estimează Societatea Americană de Cancer.

Fumatul este principala cauză a cancerului, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor(CDC). Persoanele cu membri ai familiei care au avut această afecțiune pot fi, de asemenea, expuse unui risc crescut.

Bărbatul a crezut că a răcit, așa cum i se întâmpla de obicei în toamnă.

Jason, care fumase țigări de când era adolescent, tușea, avea febră intermitentă și se simțea obosit.

El i-a spus doctoriței care l-a consultat că el și membrii familiei sale au experimentat simptome similare de răceală și că a crezut că aceasta este cauza, deoarece de obicei pățea la fel în fiecare toamnă.

Cu toate acestea, bărbatul a devenit îngrijorat când starea familiei lui s-a îmbunătățit, iar el a continuat să tușească. Nimic nu a ajutat: nici adoptarea unei diete mai snătoase, nici vitaminele, nici faptul că a fumat mai puțin.

Potrivit CDC, simptomele cancerului pulmonar includ: o tuse care se agravează sau care nu dispare, durere în piept, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, scădere în greutate inexplicabilă, tuse cu sânge, senzație de oboseală și accese de infecții în piept.

O radiografie toracică a relevat o masă mare în plămânul drept și „mai multe mase mai mici” în ambii plămâni, care erau „foarte suspecte” pentru cancer, a menționat medicul care l-a internat pe bărbat la spital pentru teste. Diagnosticul a fost confirmat. Jason avea cancer pulmonar.

Când a aflat vestea, el a început să plângă și a povestit că și tatăl său și-a pierdut viața în urma aceluiași diagnostic cumplit.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel