vineri, august 6, 2021

Testul simplu care îți poate salva viața! Îți poți da seama dacă suferi de o afecțiune mortală, fără simptome.

Cu toate că mulți oameni suferă de această afecțiune care ucide anual zeci de mii de oameni,

foarte puțini află la timp. Din păcate, s-a dovedit că bolnavii nu manifestă simptome, iar acesta este și principalul motiv pentru care oamenii nu știu dacă se confruntă sau nu cu această afecțiune.

Îți poți da seama dacă suferi de o afecțiune mortală, fără simptome

Este vorba de anevrismul aortic, o boală care nu prezintă simptome, dar poate fi mortală. Anevrismul aortic este cauzat de o umflătură anormală în peretele unui vas de sânge major, iar această boală ucide zeci de mii de oameni din întreaga lume în fiecare an.

Din fericire, dacă anevrismul este detectat suficient de devreme, acesta poate

fi monitorizat sau se poate interveni chirurgical. Dar majoritatea oamenilor nu știu dacă au acest anevrism aortic decât dacă este detectat printr-o scanare.

„Cea mai mare problemă în boala anevrismului este recunoașterea indivizilor afectați din populația generală înainte de declanșarea lui”, a explicat dr. John A. Elefteriades, profesor de chirurgie la Yale, în Statele Unite.

Testul simplu care îți poate salva viața!

Cu toate acestea, profesorul Elefteriades și echipa sa spun că, în ultimele două decenii, au folosit un test simplu pentru a vedea dacă pacienții au un anevrism.

Acest test implică folosirea degetului mare și a palmei mâinii ar putea să te avertizeze din timp dacă ai o afecțiune medicală periculoasă.


Cum faci testul care ți-ar putea salva viața:

  • Ținând o palmă întinsă încerci să duci degetul mare de-a lungul palmei spre exterior.
  • Dacă degetul mare trece dincolo de marginea palmei atunci este posibil să aveți un anevrism.

Care este explicația? Speciliștii spun că a fi capabil să miști degetul mare în acest fel este un indiciu că articulațiile sunt laxe. Acestea ar putea fi semne ale bolii țesutului conjunctiv în organism, inclusiv aorta.

Ultimele stiri

Parteneri