sâmbătă, octombrie 1, 2022

Ți se termină menstruația în doar o zi sau două? Atenție! Ceva ar putea fi în neregulă

Ciclul menstrual este una dintre cele mai interesante și esențiale părți ale vieții unei femei: de la greutatea corporală la sarcină la schimbările de dispoziție și gestionarea toxinelor, acest ciclu lunar controlează totul.

Ciclul menstrual începe când o fată ajunge la pubertate, de obicei în jurul vârstei de 9 până la 14 ani, și durează între patru până la opt zile, în funcție de mai mulți factori. Acestea devin un motiv de îngrijorare atunci când sunt prea scurte sau prea lungi.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...


Ți se termină menstruația în doar o zi sau două? Atenție! Ceva ar putea fi în neregulă

Pe de o parte, multe femei pot ajunge să se bucure că au parte de un ciclu scurt și nu își dau seama că aceasta ar putea fi o consecință fie a unei probleme de sănătate subiacente, fie a unor alegeri necorespunzătoare de stil de viață.

Dar vestea bună este că aceste afecțiuni ar putea fi remediate cu ușurință, fără a fi nevoie de medicamente. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale unui ciclu menstrual scurt sunt:

1. Antrenamente agresive care împiedică eliberarea hormonilor în timpul ovulației

2. Dezechilibru hormonal

3. Sindromul ovarului polichistic (SOP)

4. Tulburări tiroidiene

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

5. Tuberculoza uterului

6. Ovulație slabă

7. Efectul medicamentelor cum ar fi diluanții de sânge, pastilele de control al sângelui sau steroizii

8. Stresul

Ce să faci dacă ciclul menstrual durează doar una sau două zile?

Menstruațiile devin mai scurte atunci când organismul încetează să producă niveluri ample de estrogen. Estrogenul este un hormon care formează mucoasa uterului cunoscut sub numele de endometru.

Când nivelul de estrogen scade, endometrul nu este suficient de gros și fluxul sanguin scade. Aceasta înseamnă că perioadele nu ar fi atât de lungi cât ar fi în mod normal. Acest lucru se poate întâmpla și atunci când cineva tocmai ajunge la pubertate sau se apropie de menopauză.

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

Cât durează menstruația normală?

Durata și consistența ciclului menstrual al fiecărei femei poate varia în funcție de greutatea corporală și de comorbidități, dacă există. În mod normal, menstruația durează între patru și opt zile. Dar dacă sunt mai scurte decât de obicei sau ușoare, nu intrați în panică și verificați la un medic ginecolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private