Sari la conținut

Țiriac a presimțit scandalul dopajului? „Să aibă grijă! De acolo i se trage totul”. Care este sfatul său pentru Simona Halep

Țiriac a presimțit scandalul dopajului? „Să aibă grijă! De acolo i se trage totul”. Care este sfatul său pentru Simona Halep

În luna august, Simona Halep a fost fost eliminată de Kalinskaya la Washington, în optimile de finală pe suprafață dură. Halep a cedatatunci chiar în setul al doilea la 2-0 pentru rusoaică, după ce îl pierduse pe primul cu 7-5.

Țiriac a presimțit scandalul dopajului? „Să aibă grijă! De acolo i se trage totul”

Ion Țiriac, fostul președinte al Federației Române de Tenis, a vorbit atunci despre randamentul slab al celei mai bune jucătoare de tenis de la noi. Acesta a subliniat că are tot ce trebuie ca să își revină, dar a marcat și punctele sale slabe.

„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba… să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage!

Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona.

O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3”, declara în urmă cu câteva luni lui Ion Țiriac, potrivit GSP.

Sfat pentru Simona Halep

Săptămâna trecută, oamenii au fost șocați la aflarea veștii că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

Ion Țiriac este îngrijorat de situația româncei, deoarece există riscul compromiterii carierei acesteia și, totodată, a unei munci depuse pe parcursul a 25 de ani.

Țiriac a făcut un apel ca românii să fie alături de Simona Halep în încercarea ei de a-și demonstra nevinovăția și neimplicarea în acest caz.

În același timp, magnatul român a spus ce trebuie să facă sportiva noastră rapid pentru a încerca să scape de aceste probleme extrem de grave.

„Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a afirmat Ion Țiriac pentru observatornews.ro.

Fostul președinte al Federației Române de Tenis a mai precizat că Halep nu mai are 20 de ani și că o astfel de decizie, dacă se va menține, va atârna foarte greu pentru ea.

„Nu mai are 20 de ani. Are o vârstă foarte tânără, dar totuşi în a doua jumătate a vârstei pentru sport.

Greu… Nu ştiu cum a fost găsită vinovată, unde sunt probele. Foarte probabil, trebuie să-şi angajeze nişte legalişti care să sape cât se poate de adânc în această problemă”, a mai spus Țiriac.

Halep și-a atins apogeul în perioada 2017 – 2019, când a câștigat și Wimbledon-ul în finala în care a „spulberat-o” pe celebra Serena Williams în doar 56 de minute, scor 6-2, 6-2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel