Sari la conținut

Tonic miraculos. Când e bine să-l bem și care sunt beneficiile incredibile pentru sănătate

otet de mere, beneficii pentru sănătater
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce beneficii aduce organismului oțetul de mere

Tonic miraculos. A fost folosit de secole datorită beneficiilor sale incredibile pentru sănătate. Combinat cu un stil de viață echilibrat, aduce un plus pentru sănătate.

Fie că este vorba de detoxifiere, digestie îmbunătățită sau pierdere în greutate, oțetul de mere, căci despre el este vorba, poate oferi multe beneficii pentru sănătate atunci când este inclus în dietă.

Beneficii cheie ale consumului de oțet de mere

Consumat dimineața, pe stomacul gol, acest lichid sănătos este cunoscut pentru faptul că stimulează sucurile digestive care ajută organismul să descompună alimentele. Acesta acționează prin creșterea acidului gastric, contribuind la o mai bună digestie și absorbție a nutrienților.

dieta alimentara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit specialiștilor, dacă la prima oră a dimineții consumi o doză mică de oțet de mere, stomacul este pregătit pentru mesele de peste zi, reducând indigestia și balonarea.

Citeste si:

Mai mult, te ajută să scapi de kilogramele în plus. Oțetul de mere conține acid acetic, despre care se crede că suprimă pofta de mâncare, reduce retenția de apă și crește metabolismul.

Oțetul de mere reduce nivelul de zahăr din sânge după masă

O doză zilnică pe stomacul gol vă poate ajuta în lupta dumneavoastră cu kilogramele în plus, făcându-vă să vă simțiți mai sătul și reducând astfel aportul caloric global.

Cercetările arată că acest tonic miraculos poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea nivelului de zahăr din sânge după masă. Acest lucru poate fi benefic în special pentru persoanele cu prediabet, diabet de tip 2 sau pentru cei care doresc să mențină un nivel sănătos de zahăr din sânge.

Detoxifiază organismul
În plus, acest tip de oțet este adesea folosit ca băutură de detoxifiere datorită capacității sale naturale de a curăța organismul. Consumul pe stomacul gol poate ajuta la eliminarea toxinelor, la menținerea sănătății ficatului și la îmbunătățirea procesului natural de detoxifiere al organismului.

Totuși, nu trebuie să uităm că a consuma prea mult poate fi dăunător. Poate eroda smalțul dinților și poate irita gâtul și sistemul digestiv. Este important să diluezi oțetul de mere cu apă și să-l consumi cu moderație.

De asemenea, dacă aveți probleme de sănătate sau luați medicamente în mod regulat, consultați-vă cu medicul înainte de a-l include în dieta dumneavoastră, potrivit Capital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.