Categories: Ştiri sănătate

Top 5 cele mai nocive alimente: creează dependență și te îngrașă!

Terapeutul în nutriție Anca Alungulesei a realizat un Top 5 a celor mai nesănătoase alimente care creează dependență. În loc sunt periculoase pentru că adăugă un număr considerabil de kilogramei siluetei, ducând la obezitate.

Cele mai periculoase alimente, după expertiza Ancăi Alungulesei, care pot duce la instalarea dependenţelor nesănătoase şi apoi la apariţia obezităţii:

Obezitate

Zahăr alb rafinat: care este de fapt un „condiment” şi nu un aliment. Aşadar ar trebui consumat ca atare. Consumul de zahăr determină organsimul să se „auto-protejeze” şi va stoca grăsimea internă;

Hrana procesată: aditivii din hrana procesată creează dependenţă şi cresc pofta, conducând la perturbarea metabolismului;

Băuturile carbogazoase: pe lângă conţinutul mare de zahăr (câteva linguri la o sticluţă), găsim în ele acid fosforic care extrage calciul din oase.

Grâul: este modificat din punct de vedere chimic şi nu mai are aproape nicio legatură cu bobul de grâu de acum 30-40 de ani. Este indigerabil şi extrem de bogat în zahăr. O felie de pâine din grâu alb rafinat poate conţine până la 3 linguri de zahăr. Este mai mult decât evident că, toate produsele pe bază de grâu (pâine, pizza, paste, produse de patiserie) cresc nivelul de zahâr din organism, iar corpul este forţat să facă depozite de grăsime.

– Chipsurile: nu au nicio legătură cu cartoful (deşi aşa pare). Sunt „plastic” bogat în grăsimi trans, aditivi şi sare.

Cele mai bune 5 alimente sănătoase care pot contracara efectul alimentelor adictive sunt cele care ajuta organismul in productia de serotonina. Acestea sunt după părerea terapeutului în nutriţie Anca Alungulesei:

„Principiul este acesta: Alimentele adictive consumate zilnic amplifică lipsa serotoninei în organism, adică hormonul starii de bine şi amplifică secreţia dopaminei, activând astfel sistemul de învaţare şi recompensare al creierului. Astfel, orice acţiune repetată şi recompensată devine obicei şi comportament la nivel neuronal. Este un sistem de învăţare al creierului, care promovează, evident, o stare de bine şi de plăcere, prin secreţia serotoninei şi a dopaminei. Astfel, persoanele ajung de fapt să se se „autotrateze” cu alimente fără să-şi dea seama. Se folosesc de mâncare pentru a se seda, pentru a se calma, pentru a se simţi mai bine şi pentru a-şi ridica starea de spirit.”, consideră Anca Alungulesei care detectează că cel mai des dependenţa este confundată cu pofta, ceea ce menţine persoana pe un drum fals.

 

Recent Posts

Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri” consumau

 Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…

21 de minute ago

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Destinul îi va ajuta să-și atingă vise

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Astrologii au făcut previziuni…

51 de minute ago

Un medic specialist prezintă cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit

Cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit. Alimentația, stresul sau greutatea excesivă sunt doar…

o oră ago

Planta minune care te menţine sănătos! Aproape orice boală se poate vindeca

Planta minune care te menţine sănătos! Frunzele acestei plante conțin de două ori mai multă vitamina…

2 ore ago

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…

2 ore ago

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic