luni, iunie 1, 2020

tiințific vorbind, fobia este teama inexplicabilă a omului de anumite lucruri care pentru restul persoanelor sunt banale. Gama de fobii este diversificată. Mulți adulți, dar și copii pot avea frica de animale, de păianjeni, de înălțime, însă chiar și de culoarea galben sau chiar și frica de brânză. Nu este încă stabilit foarte clar cum ajung oamenii să aibă acest tip de fobii ciudate, dar cu câteva ședințe la psiholog probabil că ar ajuta în acest sens.

Citește și:

Fobia poate fi definită ca fiind o teamă irațională, foarte persistentă, dusă uneori la extreme și totuși inofensivă. Aceasta poate fi stârnita atât de o anumită situație, cât și de anticiparea ei. De exemplu, cei care suferă de acrofobie (teama de inălțime) se pot panica chiar și atunci când se gândesc că este necesar să urce pe o clădire înaltă.

Iată cele mai ciudate fobii

Citește și:

 Xanthofobia – frica de culoarea galben

Cei care suferă de această culoare se pot teme de orice nuanță de galben, cum ar fi de exemplu, soarele, narcisele și vopseaua galbenă. Într-o formă mai cronică, această fobie îi poate face pe cei care suferă de ea să fie colpeșiți de o frică ieșită din comun și la simpla pronunțare a cuvântului ”galben”. De cele mai multe ori, dezvoltă și alt tip de obsesii sau pot alege să se închidă în casă, pentru a nu vedea soarele.

Citește și:

Turofobia- frica de brânzeturi

citește continuarea pe elli.ro

Parteneri