marți, iunie 28, 2022

Tot ce trebuie să știi despre osteopatie. Terapeutul Robert Savin a vorbit în cadrul rubricii Sfat de Sănătate despre exercițiile care redau sănătatea întregului organism.

”Osteopatia este o medicină manuală, un sistem holistic de abordare a corpului, care are ca principal scop redarea sănătății întregului.

Din punct de vedere scolastic există trei subdiviziuni ale osteopatiei și anume osteopatia structurală care abordează tot ce înseamnă sistem scheletal, sistem nervos, articulații, osteopatia viscerală, care se ocupă de tot ce înseamnă partea de viscere și osteopatia craniosacrală care redă mobilitatea fluidică dintre craniu și sapă.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Beneficiile osteopatiei

(…) Sunt niște manevre, niște manipulări care au tocmai acest scop de a reda mobilitatea macro și micro a structurilor, fie că vorbim de alticulații mari, importante, precum umăr, șold, genunchi, fie că vorbim de micromobilitate cum ar fi peristaltismului.

Există două aspecte ale tratamentului osteopat. Este un aspect curativ atunci când pacientul este într-o criză sau este într-o nevoie imediată și un aspect profilactic. Când vorbim despre partea curativă, cele mai frecvente afecțiuni întâlnite sau cu care vin pacienții sunt afecțiuni de la nivelul coloanei și aici vorbim despre discopatii și cel mai important, hernia de disc”, a explicat terapeutul Robert Savin.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Osteopatie chiar și în timpul chimioterapiei, potrivit terapeutului: ”În cazul meu, pacientul este aproape pasiv, pentru că toate manipulările se fac de către mine, iar partea activă cu siguranță îi va reveni pacientului în momentul în care va merge pe partea de chinetoterapie.”


Contraidicațiile osteopatiei

”Există contraindicații în special pe partea oncologică și în momentul când vorbim de diferite afecțiuni de nivelu ortopedic, cum ar fi fracturi sau alte leziuni la nivelul oaselor.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

(…) Abordarea este de la nou-născuți până la persoane de 80 și 90 de ani.

Ce trebuie să știm înainte de a merge la osteopatie

Atunci când vorbim de o parte curativă, este important să scoatem pacientul din starea respectivă, iar pe profilactic, pentru întreținere, fără ca pacientul să aibă probleme, exact ca în cazul mentenanței unei mașini, consumabilele, este foarte important să menținem această stare, pentru că doar atunci când ai probleme îți dai seama, de fapt, ce înseamnă sănătate.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

(…) Este important ca pacientul în momentul în care vine la consultul osteopat să vină cu tot ce înseamnă imagistic, însemnând RMN, CT, radiografii, pentru a fi cât mai precis în tratament și ulterior în funcție de reactivitatea corpului, pentru că fiind unici și reacția corpului este unică, vom avea o reacție pe măsură.

Înainte să mergem la osteopat, este important să ne interesăm ce înseamnă de fapt osteopatul, cu ce se ocupă. Pentru început, pacientul va trebui să vină cu analizele imagistice de care vorbeam, este important să vină nemâncat, este important să vină cu îmbrăcăminte sport, pentru că în momentul în care se fac mobilizările pacientul va avea nevoie de libertate articulară.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Osteopatia, recomandată și pentru femeile însărcinate

Depinde în ce lună sau în ce trimestru al sarcinii este pacienta. De obicei se poate lucra foarte bine partea superioară, chiar și până în luna a 7-a, a 8-a și, ulterior, după ce nașterea are loc, cu siguranță va trebui să vină la osteopat pentru reașezarea întregului corp”, a explicat terapeutul Robert Savin în emisiunea Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private