marți, mai 24, 2022

Totul despre menoragie. Cauze, simptome, complicații, diagnostic și tratament.

Menoragia este o afecțiune marcată de cicluri menstruale cu sângerări neobișnuit de abundente care ar putea fi o consecință a complicațiilor de sănătate subiacente.

Menstruația poate fi o perioadă grea pentru femei. În timp ce unele femei pot trece prin asta în fiecare lună fără prea mult disconfort, altele experimentează crampe, schimbări de dispoziție, sângerări și alte forme de suferință în fiecare lună.

Te-ar mai interesa: Hipertensiune arterială: Mirosul cel mai frecvent ...

Greutatea sângerării menstruale poate varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, dacă sângerarea depășește un punct în care devine inconfortabilă și insuportabilă, atunci ar putea fi timpul să consultați un medic.

Menstruatia abundenta: cauze si tratament • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Menoragie. Cauze, simptome, complicații

Treci prin sângerări menstruale abundente în fiecare lună? Dacă da, atunci s-ar putea să suferi de menoragie. Această afecțiune este marcată de cicluri menstruale cu sângerări neobișnuit de abundente, care ar putea fi o consecință a complicațiilor de sănătate subiacente.

Menoragia poate fi o sursă de disconfort extrem și poate perturba stilul de viață de zi cu zi. Unele complicații care pot fi cauzate din cauza menoragiei sunt crampele, anemia, stilul de viață obstrucționat etc.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

Menoragia – Cauze și simptome

Menoragia poate fi cauzată din cauza complicațiilor de sănătate, cum ar fi fibroame uterine, polipi, probleme legate de sarcină, disfuncție ovariană, adenomioză etc.

Medicamentele și dezechilibrele hormonale pot contribui, de asemenea, la aceeași.

Unele simptome ale menoragiei sunt:

1. Sângerare care durează mai mult de o săptămână.

2. Oboseală excesivă, piele palidă și dificultăți de respirație (un semn de anemie)

Te-ar mai interesa: Simptomele bolii Crohn: semnele de pe piele care p...

3. Trecerea excesivă a cheagurilor mari de sânge.

4. Trebuie să schimbați protecția sanitară la fiecare oră.

5. Necesitatea folosirii protectiei sanitare duble.

Diagnostic și tratament

Sângerările neobișnuit de abundente nu trebuie ignorate, deoarece ar putea fi un semn de menoragie sau orice altă complicație de bază a sănătății.

Menoragia poate fi diagnosticată cu metode precum ecografie, test Papanicolau, analiză de sânge, biopsie endometrială etc.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței. Dr. Adrian Marinescu: „Înc...

În funcție de rezultatele diagnosticului și de alte aspecte precum antecedentele medicale familiale, planurile viitoare de sarcină, stilul de viață, vârsta etc., medicul poate decide asupra tratamentul care poate varia de la terapie cu medicamente până la intervenții chirurgicale.

Unele proceduri chirurgicale care pot face parte din tratament includ histerectomia, rezecția endometrială, embolizarea arterei uterine, miomectomia, ablația endometrială etc.

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă hipotiroidismul la copii și cât d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private