Sari la conținut

Totul despre Sindromul Ramsay Hunt, virusul care a atacat fața lui Justin Bieber. Sfaturi pentru a trata această tulburare neurologică rară

Totul despre Sindromul Ramsay Hunt, virusul care a atacat fața lui Justin Bieber. Sfaturi pentru a trata această tulburare neurologică rară.

Diagnosticul cu Sindromul Ramsay Hunt necesită o gestionare promptă. Iată tot ce trebuie să știți despre tipul potrivit de tratament care poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții odată ce observați aceste semne și simptome ale acestei tulburări neurologice rare. 

Sindromul Ramsay Hunt (RHS), care a „devenit celebru” după ce Justin Bieber a anuțat public că suferă de această boală, este o tulburare neurologică rară, însoțită de paralizia nervului facial (paralizia facială) și o erupție cutanată care afectează urechea sau gura, dar nu există prea multă conștientizare în acest sens.

Virusul varicelo-zosterian este factorul care provoacă sindromul Ramsay Hunt și este același virus care duce la varicela și zona zoster. Dacă cineva are acest sindrom, virusul va infecta nervul facial din apropierea urechii interne, ceea ce provoacă iritarea și umflarea nervului. Este observată la adulți și apare rar la copii.

Sindromul Ramsay Hunt. Simptome și diagnostic

Cele mai cunoscute simptome ale acestui sindrom sunt:

  • dureri de ureche,
  • erupții cutanate pe timpan, canalul urechii, lobul urechii, limbă și cerul gurii pe partea cu nervul afectat,
  • pierderea auzului pe o parte,
  • vertij,
  • paralizie facială
  • probleme la deschiderea ochilor.

Imediat ce ați observat semnele și simptomele, trebuie să consultați medicul fără întârziere.

„Pentru a diagnostica această afecțiune, medicul dumneavoastră vă va sugera câteva teste. Vi se va cere să optați pentru teste de sânge pentru virusul varicelo-zosterian, RMN-ul capului și conducerea nervoasă (pentru a verifica deteriorarea nervului facial) și teste cutanate pentru virusul varicelo-zosterian.

Medicul vă va evalua temeinic, va înțelege simptomele și apoi vă va sugera doar un test adecvat. Odată ce ați fost depistat cu acest sindrom, medicul dumneavoastră va decide o linie de tratament adecvată pentru dumneavoastră. Trebuie să urmați toate instrucțiunile date de medic”, a declarat pentru HT Lifestyle, dr. Pavan Pai, neurolog intervențional la Spitalele Wockhardt, Mira Road, din India.

Tratament RHS

Pacientului i se vor prescrie medicamente antiinflamatoare numite steroizi, medicamente antivirale și chiar analgezice în cazul în care durerea continuă după administrarea de steroizi.

  • „Veți primi lubrifiant pentru ochi pentru a rezolva orice problemă oculară, cum ar fi incapacitatea de a închide ochii sau uscarea ochilor. Folosirea lacrimilor artificiale vă poate ajuta să protejați corneea. Alte medicamente vor fi recomandate în caz de amețeli”, a explicat dr. Pai.
  • „Vi se va cere să faceți exerciții faciale zilnic. Medicamentele anti-anxietate vor ajuta la tratarea vertijului. Medicamentele anti-convulsii pot ajuta la reducerea durerii nevralgice.”
  • „Dacă tratamentul este întârziat mai mult de 3 zile, atunci poate exista o dificultate în recuperarea completă.”
  • „Acasă, trebuie să păstrați zonele predispuse la erupții cutanate curate și să utilizați comprese reci și umede pentru a ușura durerea. Aplicați unguent pe ochi sau purtați un plasture pentru ochi. Șansele dumneavoastră de recuperare sunt bune atunci când inițiați tratamentul imediat după apariția simptomelor”, a concluzionat dr. Pavan Pai.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel