Sari la conținut

Tradiții și superstiții de Sf. Andrei: Ce este INTERZIS să faci astăzi

Tradiții și superstiții de Sf. Andrei: Ce este INTERZIS să faci astăzi, în zi de mare sărbătoare, Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României.

 

Ziua de 30 Noiembrie este foarte importantă pentru toți creștinii ortodocși pentru că este celebrat Sfântul Andrei.

Iar pentru români are o însemnătate și mai mare deoarece Sfântul Apostol Andrei este considerat si ocrotitorul României. Iată ce nu trebuie să facem în această zi sfântă, potrivit tradițiilor din bătrâni.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont în această zi este să nu facem curățenie în gospodărie.

Mare atenție și la împrumuturi! De ce nu este bine să dăm bani cu împrumut

Se spune că cine face acest lucru va avea pagubă tot anul. Gospodinele e musai să știe că nu trebuie să tricoteze în această zi. De asemenea este interzis cusutul, sau măturatul în gospodărie.

Foarte important de reținut este că în această zi nu se dau bani cu împrumut, în caz contrar farmecele se vor lega de persoana care face acest lucru.

Persoanele nu trebuie să se certe absolut deloc și este bine să păstreze o stare de pace. În cazul în care cineva caută motive de ceartă, cel mai bine este să ignori persoana cu pricina.

De această sărbătoare nu trebuie să dormi pentru că altfel te vei simți amorțit toată ziua, așa că se evită pe cât posibil acest lucru.

Doamnelor și domnișoarelor le este interzis cu desăvârșire să se pieptene și să coasă. Se spune din moși strămoși că dacă vor face acest lucru, vor fi urmărite de ghinioane.

Este bine să facem următoarele lucruri

Dar în afară de lucrurile care sunt interzise în această zi, trebuie să știm de asemenea că sunt și lucruri de care trebuie să ținem cont în această zi importantă.

Mai exact, ni se recomandă să mergem la biserică și să ne rugăm pentru sănătea noastră, a celor dragi, dar și a dușmanilor.

Pachete de pomană pentru sufletele celor plecați la cele veșnice

De asemenea, este foarte important să nu uităm să dăm pachețele de pomană pentru sufletele adormite.

Totodată, se aprind lumânări pentru copiii nebotezați sau cei morți. Este bine ca femeile să pună busioc la icoane tot pentru sufletul copilașilor decedați.

Ziua de 30 noiembrie reprezintă, totodată, ultima zi de toamnă, marcând și începutul iernii.

Pentru că este o zi de hotar între două anotimpuri, această zi reprezintă o linie subțire între viață și moarte, devenind o perioadă în care cerurile se deschid, iar spiritele umblă libere pe pământ, notează România TV.net.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel