Sari la conținut

NU face asta când pui la încolțit grâul de Sfântul Andrei! ATENȚIE, este mare PĂCAT!

NU face asta când pui la încolțit grâul de Sfântul Andrei! ATENȚIE, este mare PĂCAT! Mulți greșim și facem asta după ce am pus grâul la încolțit, dar…
30 noiembrie este zi de mare sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși iar una dintre cele mai cunoscute tradiții de  Sfântul Andrei este punerea grâului la încolțit.
Se spune că acesta aduce mare noroc, dar și belșug în casa celui care face acest lucru.
De ce se pune grâul la încolțit de Sfântul Andrei? Ei bine, acest gest are semnificații profunde.
Se știe că grâul este simbolul vieții, în condițiile în care este alimentul de bază din care se face pâinea noastră cea de toate zilele.
De asemenea, grâul este mâncat atât de oameni, cât și de păsări încă din cele mai vechi timpuri. De cealaltă parte, bobul de grâu încolțit este considerat un simbol divin.

Simboluri extrem de puternice

Mai exact, acesta simbolizează viața care învinge moartea. Potrivit celor mai vechi tradiții, grâul se pune la încolțit de Sfântul Andrei, o sărbătoare extrem de importantă din Calendarul ortodox și se păstrează până în noaptea de Anul Nou, pe 31 decembrie, adică fix o lună de zile.
Dar înainte de trecerea dintre ani, grâul pus la încolțit de Sfântul Andrei se verifică, așa ne putem da seama cum va fi și următorul an pentru noi.
Astfel, dacă într-o lună de zile, grâul a crescut frumos, atunci înseamnă că persoana care l-a pus la încolțit va avea parte de un an frumos și îmbelșugat și va fi ferit de toate cele rele.

Mare greșeală dacă faci asta!

De cealaltă parte, în cazul în care grâul nu a crescut prea mult, înseamnă că anul care vine nu va fi unul chiar atât de prosper pentru cel care l-a pus la încolțit.
O mare greșeală pe care mulți o fac, legată de grâul pus la încolțit de Sfântul Andrei este utilizarea lui. Tradiția spune clar că în cazul în care acesta a crescut frumos, sau nu, în niciun caz nu trebuie aruncat.
Grâul poate fi dat la păsările din curte, sau la păsările dintr-un parc, în cazul în care nu există altă posibilitate.
De asemenea, el poate fi utilizat și în anumite rețete cum ar fi salatele, de pildă.
Cei care vor arunca grâul vor comite un mare păcat fără ca măcar să își dea seama, iar lucrurile se pot întoarce împotriva lor, spune tradiția, notează Fanatik.ro.
Așadar, nu arunca grâul pus la încolțit de Sfântul Andrei că este mare păcat!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel