luni, iulie 26, 2021

Traian Băsescu acuze la adresa guvernanților. “Starea de alertă” este un atac la Constituţie

Zilele trecute, Tribunalul Iași a admis ca fiind nelegală prevederea dintr-o hotărâre a Comitetului pentru

Situații de Urgență Iași prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ din judeul Iași. În acest context, fostul președinte al României reamintește partidelor aflate la putere să respecte Constituția.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu spune că drepturile fundamentale ale cetățenilor nu pot fi interzise prin ordin de „comandantul operațiunii”.

Traian Băsescu acuze la adresa guvernanților. “Starea de alertă” este un atac la Constituţie

„Respectaţi Constituţia! Am spus în mod repetat că “Starea de alertă” este un atac la

Constituţie.

Justiţia a început să anuleze rând pe rând, măsurile de carantinare, de închidere a şcolilor sau a restaurantelor. Problema este că aceste procese vor continua să facă harcea-parcea măsurile şi aşa slabe şi întârziate luate de guvern.
Nu poţi să interzici sau să limitezi drepturi fundamentale prin ordin al “comandantului operaţiunii” în baza declarării “stării de alertă”.
Starea de alertă nu este prevăzută în Constituţie, în timp ce drepturile cetăţenilor români sunt garantate de Constituţie în nu mai puţin de 39 articole (de la 15 la 54).
Drepturile fundamentale pot fi limitate

temporar, numai prin instituirea “stării de urgenţă” decretată de Preşedintele României, în baza art. 93 din Constituţie.

Dar pentru asta, Preşedintele României şi nu “comandantul operaţiunii”, trebuie să-şi asume responsabilitatea…

PS – Pentru punerea sub control a pandemiei sunt un adept al unor măsuri mult mai dure decât cele acum în vigoare, dar acest lucru trebuie făcut cu respectarea Constituţiei”, este mesajul fostului președinte Traian Băsescu.

Ultimele stiri

Parteneri