vineri, iunie 2, 2023

În ultimii doi ani, angajații au observat mai multe schimbări pozitive în privința locului de muncă. Având în vedere contextul actual, angajații au primit mai multă înțelegere în stabilirea programului.

De fapt, mulți angajatori susțin în continuarea munca remote (munca la domiciliu) sau hibrid (munca mixtă, atât la domiciliu, cât și la birou).

De asemenea, angajații au beneficiat și de suport psihologic, iar calitatea vieții a fost îmbunătățită.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Angajatorii au observat că productivitatea angajaților a crescut după aceste schimbări pozitive.

Angajații au parte de schimbări pozitive la locul de muncă

Piața muncii s-a transformat în ultimii doi ani de pandemie, companiile au oferit mai multă flexibilitate angajaților, iar o bună parte dintre ei au lucrat de acasă acolo unde domeniul de activitate a permis.

În prezent, cele mai multe dintre firme optează pentru sistemul de muncă hibrid, cu prezența fizică la birou doar câteva zile pe săptămână, au spus mai mulți reprezentanți ai unor companii prezente la un eveniment de profil.

Modelul hibrid de lucru va fi menținut și în perioada următoare, cu un procent de 60% dintre angajați lucrând de acasă, iar 40% la birou, a spus directorul departamentului de resurse umane al unei companii de telecomunicații, Anca Bancu. Ea a mai precizat că în ultimii doi ani angajații au beneficiat și de programe de îmbunătățire a calității vieții.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Am avut suport psihologic, tot felul de seminarii în care să-i ajutăm pe angajaţi să /…/ cu diverse challenge-uri pe care le-au avut în viața lor, dincolo de viața de birou în această situație.

Rezultatul acestor intervenţii este unul foarte bun, în sensul că vedem, o dată, evident, că angajații și-au îmbunăţit calitatea vieții, pe altă parte că apreciază foarte multe ca o organizație să se uite dincolo de ceea ce înseamnă nevoile lor într-un cadru de business”, explică Anca Bancu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Productivitatea angajaților a crescut foarte mult în ultima perioadă, însă nu este sustenabilă pe termen lung dacă nu este compensată cu flexibilizarea timpului de lucru și cu alte soluții, este de părere vicepreședintele departamentului de resurse umane al unei companii, Radu Mavrodin.

Cu o ascultare mult mai bună a colegilor noştri și cu niște soluții concrete, nu numai cu Powerpoint, pe scurt, această supraproductivitate o să dea în burnout, ceea ce se întâmplă deja”, susține Radu Mavrodin.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private