vineri, martie 31, 2023

Menopauza stii deja ca se instaleaza in jurul varstei de 50 de ani, ce te faci daca apare prea devreme?

Numeroase femei se confrunta cu menopauza precoce fara sa realizeze. Menopauza prematura poate sa afecteze orice femeie, la orice varsta, iar daca nu este diagnosticata poate duce la cresterea riscului de osteoporoza, afectiuni cardiace, dementa si depresie.

Menopauza precoce apare atunci cand o femeie cu varsta sub 40 de ani se confrunta cu simptome ale menopauzei.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

„Toate femeile se nasc cu un anumit numar de ovule. Atunci cand acestea se termina, ovarele nu mai functioneaza”, declara pentru wellandgood.com medicul ginecolog Louise Newman. „Unele femei au un risc mai crescut. Cele care au in familie cazuri de menopauza precoce, cele care au suferit de histerectomie, care au afectiuni autoimune, diabet, probleme cu tiroida sau boala celiaca”, spune medicul. Semnele care indica o menopauza precoce sunt:

Uscaciune vaginala

Uscaciunea vaginala este o problema frecventa. Poate fi declansata de numerosi factori, de la substantele chimice din apa din piscina, la sapunuri, antidepresive sau pastilele anticonceptionale.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun ANTIBIOTIC NATURAL distruge bacteriile...

Bufeuri si transpiratie nocturna

Una dintre cele mai comune cauze ale transpiratiei nocturne este nivelul fluctuant al estrogenului. Menopauza este asociata cu bufeuri, dar si cu transpiratie nocturna. Astfel de episoade neplacute pot sa apara oricand si nicio femeie cu varsta sub 40 de ani nu ar trebui sa le ignore. Terapiile hormonale pot reduce aceste simptome.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A apărut o nouă formă a tubercul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private