Sari la conținut

Tratament revoluționar anti depresie: Injecția miraculoasă care te scapă de depresie

Tratament revoluționar anti depresie: Injecția miraculoasă care te scapă de depresie și de complicațiile ce pornesc din depresia netratată. Ce conține injecția.

 

Depresia rămâne una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale zilelor noastre iar complicațiile sunt deosebit de grave, decesul în rândul depresivilor fiind destul de des întâlnit.

Numită medical depresie clinică sau depresie majoră, este o tulburare afectivă marcată de cel puțin două săptămâni la rând cu o dispoziție redusă față de majoritatea situațiilor care afectează viața profesională sau personală.

De cele mai multe ori, poate fi însoțită de o stimă de sine scăzută, energie redusă, pierderea interesului pentru activități care erau plăcute anterior.

Potrivit estimărilor, în 2021, depresia a devenit a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial după bolile de inimă. În prezent, conform OMS, 322 de milioane de oameni sunt diagnosticați cu depresie.

Dintre acestea 4.4 milioane se află în Germania.

Cercetătorii cred că doar un număr mic de persoane conștientizează că suferă de depresie și sunt dispuși să ceară ajutor. Posibilele motive sunt frica de stigmatizare socială, ignoranța si orgoliul personal.

5% dintre români sunt diagnosticați cu depresie

Potrivit OMS, 5% din populația României suferă în mod oficial de depresie. Numărul persoanelor diagnosticate a crescut cu 18% în ultimii zece ani.

Până acum, soluțiile pentru tratarea depresiei erau psihoterapia și medicamentele antidepresive. Un nou studiu realizat de cercetători germani arată că o injecție cu botox ar ameliora simptomele depresiei și ar reduce emoțiile negative.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Hanovra (MHH) au testat efectele injectării toxinei botulinice în fruntea unui pacient.

Efectele cercetării arată că injectarea ameliorează simptomele depresiei. Ea are efecte pozitive și în cazul pacienților Borderline prin reducera emoțiilor negative.

Toxina botulinică este un blocant neuromuscular obținut dintr-o bacterie numită Clortridium botulinum. Toxina botulinică, odată injectată, slăbește sau intrerupe contracția musculaturii din zona pe care dorim să o tratăm.

Este metoda ideală de tratatament pentru treimea superioară a feței.

Tratament revoluționar

Cercetătorii au arătat că toxina botulinică afectează o anumită zonă a creierului care este responsabilă pentru declanșarea și prelucrarea fricilor. Primele rezultate apar după patru săptămâni de la injectare în cazul pacienților borderline.

În comparație, un grup de pacienți care a fost tratat doar prin acupunctură nu a avut parte de niciun efect neuronal, conform imaginilor CT obținute.

„Starea și emoțiile negative se răsfrâng nu doar în interior, ci și în interior. Apar pe fața persoanei prin activarea a două grupuri de mușchi la supărare, nervi sau tristețe.

Deasupra nasului, între sprâncene apar riduri, care tocmai asta indică”, notează cercetătorii.

Injecția cu botox în această regiune elimină aceste riduri și inhibă comunicarea între mușchii frunții și creier. Se reduce intensitatea emoțiilor, fiindcă mimica feței și starea psihică sunt strâns legate una de alta.

„O frunte relaxată transmite un sentiment pozitiv. Efectele injectării durează minimum trei luni. Injecția nu este atât de costisitoare precum alte metode de terapie.

Riscurile secundare sunt reduse, iar acceptarea în rândul pacienților este ridicată”, susține coordonatorul proiectului prof. Dr. Tillmann Kruger.

În colaborare cu Universitatea San Diego-California s-a ajuns la concluzia că botoxul ajută și împotriva atacurilor de panică și a anxietății.

Pentru asta, este nevoie de injecții suplimentare în mușchii capului, în membrele superiore și inferioare și în mușchii cefei, potrivit editiadedimineata.ro.

Așadar, iată că injecțiile cu botox nu ne scapă doar de riduri, ci și de depresie, o afecțiune tot mai des întâlnită, mai ales după pandemie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel