Sari la conținut

De ce la vârstă începem să îmbătrânim. Cum putem încetini acest fenomen

Pensionari
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Veste buna pentru seniori

Din cuprinsul articolului

De ce la vârstă începem să îmbătrânim. Cum putem încetini acest fenomen, care sunt metodele și ce stil de viață trebuie să adoptăm pentru a ne prelungi tinerețea.

În funcție de starea de spirit a fiecăruia, unii se simt tineri la 70 de ani, alți sunt bătrâni de la vârste fragede. Dar, firește, procesul de imbatranire depinde nu numai de noi înșine, de stilul de viata, ci si de stres si mediul în care trăim.

Chiar dacă medicii și cercetătorii au versiuni diferite asupra factorilor care ne îmbătrânesc, studii recente arată că imbatranirea umana incepe de la varsta de 50-55 ani.

Oamenii de stiinta din diferite tari au studiat modul in care genele functioneaza activ in corpul uman de la 20 la 90 de ani. Au facut acest lucru pentru a intelege in ce moment toate procesele din corp incetinesc si imbatranesc .

În urma studiilor, oamenii de știință au descoperit ca varsta fiecarei persoane este diferita, dar pentru majoritatea oamenilor imbatranirea incepe la varsta de 50-55 ani.

Aceștia au descoperit ca pana la 50 de ani, o persoana poate avea o idee despre activitatea genelor si, dupa aceasta varsta, aceasta se schimba deja.

De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia ca masurile anti-imbatranire trebuie luate la 50 de ani, când începe îmbătrânirea.

Cum putem încetini îmbătrânirea

Potrivit oamenilor de stiinta, îmbătrânirea are loc la nivel genetic. Prin urmare, daca sperati sa ramaneti tineri cat mai mult timp, ar trebui sa va faceti griji cu privire la sanatatea si stilul dvs. de viata pana la 55 de ani.

Daca incepeti mai tarziu, nu veti mai putea inversa si incetini procesul. Va fi prea târziu.

Oamenii de stiinta recomanda mai intai sa fii atent la dieta ta. Potrivit medicilor, majoritatea oamenilor  urmeaza o dieta si nu sunt supraponderali.

Pe langa un stil de viata activ, medicii recomanda sa acorde atentie somnului. Nu trebuie sa ramai treaz prea mult timp, dar nici nu trebuie sa dormi toata ziua. Pentru o persoana, somnul sanatos este considerat intre 6 si 8 ore, notează fabricatinromania.info.

Așadar, nu vorbim de tratamente, de rețete și de pastile minune. Totul ține de genă și de noi înșine.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel