vineri, martie 24, 2023

A treia doză de vaccin este recomandată pentru a consolida răspunsul imun împotriva virusului SARS-CoV-2. În contextul pandemic actual, odată cu răspândirea variantei Delta, o doză suplimentară ar putea contribui la limitarea răspândirii virusului și, de asemenea, oferă o protecție sporită.

Totuși, există recomandări clare în privința administrării acestei doze. Nu toate persoanele vor primi această doză, întrucât aceasta este recomandată persoanelor vulnerabile și celor care fac parte din grupuri care prezintă un risc crescut de infectare.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

Sunt imunizat de 6 luni. Pot face a treia doză?

De săptămâna viitoare va începe şi în România administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, o decizie pe care au luat-o mai multe state în contexul valului patru de infectări cu coronavirus, generat de tulpina Delta, mai uşor transmisibilă, comunică RADOR.

Rapelul suplimentar se va face de marţi, 28 septembrie, şi este ferm recomandat persoanelor vulnerabile: cele peste 65 de ani, bolnavii cronici indiferent de vârstă şi rezidenţii centrelor medico-sociale.

De asemenea, angajaţilor din domenii cu mare  risc de expunere, ca personalul medico-social şi cel din învăţământ.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Poate face doza a treia orice persoană care a încheiat o schemă completă de vaccinare de cel puţin şase luni, iar vaccinul folosit va fi pe bază de ARN mesager, adică Pfizer-BioNtech sau Moderna, şi în cazul celor care s-au imunizat cu Astra Zeneca.

Pentru cei care au făcut serul în doză unică de la Johnson & Johnson deocamdată nu este necesar un rapel, având în vedere că acest vaccin se foloseşte în România din 4 mai.

Te-ar mai interesa: Fostul rector al UMF Cluj şi mai multe cadre didac...

Cea de a treia doză se poate administra în baza unei programări pe platforma online, dar şi prin prezentarea directă în centrele de vaccinare.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România

România va primi o nouă tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech în următoarele două zile. Potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este vorba despre peste 700.000 de doze. Ele vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroporturile din Cluj-Napoca și Timișoara.

Te-ar mai interesa: Atenție! Riști închisoare dacă mai rupi aceste PLA...

Până în prezent, țara noastră a recepționat peste 12 milioane de doze de vaccin Pfizer și a utilizat aproape opt milioane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private