Categories: Expertul zilei

Trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului. Specialist: „Nu costă nimic!”

Care sunt cele trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului. Specialist: „Nu costă nimic!”

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne oferă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, sfaturi simple pentru o bună funcționare a creierului. Sfaturile sale sunt cu atât mai importante, cu cât în contextul pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități, din ce în ce mai mulți oameni suferă de depresie.

Izolarea prelungită și rutina repetitivă zilnică au ca efect tulburările de memorie, dezorientarea, problemele de echilibru sau lipsa coordonării. În acest sens, prof. dr. Vlad Ciurea vorbește despre teri elemente esențiale pentru o bună funcționare a creierului.

Vlad Ciurea: „Elemente pentru o bună funcționare a creierului. Nu costă nimic”

„Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă”, a scris neurochirurgul.

Trei elemente esențiale. Apa

Vlad Ciurea ne îndeamnă să bem în fiecare dimineață două pahare de apă. Un gest simplu dar care, pe termen lung ne poate scuti de multe neplăceri.

„Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim”, a punctat Profesorul Ciurea.

Trei elemente esențiale. Oxigenul

A doua recomandare a specialistului este aceea de a ține, dimineața, ferestrele larg deschise. De asemenea, plimbări lungi prin parc.

„Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.

Trei elemente esențiale. Odihna

A treia recomandare este stabilirea orei de culcare ora 22.00. De asemenea, celebrul neurochirurg ne îndeamnă ca ritualul de dinaintea somnului să fie lipsit de orice device care ne-ar putea distrage atenția.

„Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc.
Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Recent Posts

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…

11 minute ago

Denia din Joia Mare. Obiceiul care aduce noroc şi împlinirea dorinţelor

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…

40 de minute ago

Continuă evacuările din zona străzii surpate din Slănic Prahova. Mesaj Ro-Alert

Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…

o oră ago

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

2 ore ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

2 ore ago

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic