Sari la conținut

TRIST… De ce renunță englezii la animale de companie

Din cuprinsul articolului

TRIST… De ce renunță englezii la animale de companie după ce, în timpul pandemiei, se înregistrase o creștere mare pentru căței, pisici etc. 

Tot mai mulți britanici sunt obligați să renunțe la animalele de companie, motivul fiind lipsa banilor.

Criza economică tot mai gravă determină tot mai mulți britanici să se despartă de animalele lor de companie. Organizația caritabilă Battersea îngrijește în prezent 206 câini și 164 de pisici, notează descoperă.ro care citează Reuters.

O situație asemănătoare este și în alte centre din Marea Britanie. Unele înregistrează un număr record de animale în condițiile în care presiunea asupra nivelului de trai îi forțează pe mulți proprietari să decidă dacă mai pot suporta facturile veterinare.

„Suntem îngrijorați că acesta va fi un motiv din ce în ce mai mare pentru care oamenii își aduc câinii la Battersea”, a declarat, pentru Reuters, Steve Craddock, șeful centrului din sud-vestul Londrei.

Cerere mare în pandemie

Animalele de companie exotice, cum ar fi șerpii și șopârlele, se dovedesc, de asemenea, prea costisitoare din cauza necesității de încălzire și iluminare specializate.

Trei șerpi, inclusiv un boa constrictor de 2,4 metri, înfășurați în fețe de pernă, au fost aruncați în fața unui magazin de reptile, a anunțat, la solicitarea Reuters, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA).

Această tendință, care urmează unei creșteri a cererii de animale de companie în timpul pandemiei, vine în contextul în care gospodăriile se pregătesc ca facturile la energie să se tripleze în ianuarie față de anul trecut, lovind în plin veniturile oamenilor.

De asemenea, organizațiile pentru protecția animalelor spun că sunt îngrijorate de faptul că reducerea nivelului de trai va avea un impact asupra donațiilor, mai notează descoperă.ro.

Și în  România se tot vorbește de o iminentă criză economică ce ar putea duce la tragedii, inclusiv la animale abandonate… Ce ne așteaptă rămâne de văzut.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: