Sari la conținut

Truc simplu care te scapă de rinita alergică: ai nevoie doar de o șosetă și puțin orez. Sfatul experților

rinita alergică
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Ce este rinita alergică

Rinita alergică sau febra fânului afectează milioane de oameni. Simptomele acestei afecțiuni, mult mai des decât s-ar crede, includ mâncărimi în gât și ochi, nasul înfundat sau curgător și strănutul.

Rinita alergică apare de obicei atunci când începe sezonul polenului și, odată cu ea și cu majoritatea altor alergii. Cheia managementului este evitarea expunerii la alergeni, factorii care declanșează un episod alergic.

Dar acest lucru poate fi greu de făcut, deoarece polenul poate pătrunde în momentul în care deschidem o fereastră sau ieși afară chiar și pentru scurt timp. Dar se pare că există un remediu simplu care implică doar orez și un ciorap (curat :)).

Conform Allergy UK, persoanele care suferă de rinită alergică sunt mai predispuse la probleme de somn în condiții calde. Iar remediul cu șosete și orez poate ajuta cu simptomele chiar înainte de a merge la culcare, mai ales atunci când simptomele acestei afecțiuni perturbă somnul, induc iritabilitate, ducând la oboseală și la scăderea productivității.

Truc simplu care te scapă de rinita alergică: ai nevoie doar de o șosetă și puțin orez

Un remediu popular recomandat de experți este folosirea unui ciorap umplut cu orez negătit. Acest remediu funcționează bine pentru presiunea sinusurilor – un simptom comun al rinitei alergice.

  • Tot ceea ce trebuie să faceți în acest caz este să umpleți un ciorap curat cu orez negătit și să îl puneți la microunde timp de 30 de secunde.
  • Așezați-l pe frunte sau peste ochi (este important să vă asigurați că nu este prea fierbinte, deoarece numai atunci funcționează cel mai bine pentru a calma presiunea cauzată de rinita alergică).
  • Căldura unui ciorap umplut cu orez poate atenua disconfortul din sinusuri și le poate relaxa.
  • Greutatea șosetei poate exercita și o presiune ușoară pentru a atenua durerile de cap.
  • De asemenea, ar putea ajuta o persoană să doarmă într-o poziție reclinată pentru a ușura picurarea post-nazală.
  • Poziția poate ajuta, de asemenea, să dreneze mucusul departe de căile nazale, permițând aerului să curgă liber prin căile respiratorii.

Cum să tratezi simptomele rinitei alergice fără medicamente

Dacă nu doriți să încercați metoda șosetelor și orezului, folosirea unei măști de ochi ar putea ajuta. O mască pentru ochi poate bloca lumina și poate crea un mediu de somn mai întunecat și mai confortabil prin atenuarea acestei afecțiuni supărătoare și îmbunătățirea somnului.

Acest lucru ajută organismul să producă melatonină, hormonul somnului. De asemenea, ajută la prevenirea mâncărimii de ochi.

Alte modalități de a reduce simptomele febrei fânului în timpul zilei sunt:

  • Evitați să cumpărați flori
  • Spălați rufele în mod regulat pentru a elimina polenul
  • Închideți ferestrele
  • Folositi spray-uri nazale dar numai după ce ați verificat cu un medic sau cu farmacistul

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel