Sari la conținut

Trucul simplu care elimină substanțele TOXICE din fructe și legume

legume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Trucul simplu care elimină substanțele TOXICE din fructe și legume! Pesticidele sunt produse chimice, substanțele sau amestecurile de substanțe care conțin ingrediente biologice active împotriva dăunătorilor. 

Ingredientele biologice active sunt, în general, substanțele toxice care au un potențial de degradare a mediului. Foarte multe pesticide sunt toxice pentru om.

În funcție de organismul țintă combătut, pesticidele se clasifică în: bactericide, fungicide, erbicide, insecticide, acaricide, nematocide, moluscocide, raticide și care au acțiune mixtă.

Trucul simplu care elimină substanțele TOXICE din fructe și legume

Potrivit cercetătorilor, fructele și legumele cu cele mai multe pesticide sunt căpșunile, roșiile cherry, castraveții, ardeii grași, roșiile, cartofii, piersicile, țelina, merele, nectarinele și strugurii.

Cea mai întâlnită metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume este obținută cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Trebuie doar să diluezi o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Vei obține o soluție utilă care va elimina majoritatea reziduurilor chimice din legume și fructe.

Alex Stanciu, consultant în nutriție , cel care a creat un program holistic al stilului de viață sănătos unde ai posibilitatea să îți îmbunătățești sănătatea și viața, a spus cum se pot elimina pesticidele care se găsesc în coaja fructelor și a legumelor.

Pprblema cu pesticidele din fructe și legume poate fi rezolvată.Soluția este simplă: să speli fructele și legumele cu bicarbonate de sodiu. Mai exact, în apa în care le speli se pune o lingură de bicarbonate de sodiu.

Lasă fructele și legumele în această soluție aproximativ 15 minute. În acest fel reușești să scoți până la 96% din pesticidele care se găsește în coaja fructelor și a legumelor, spune Alex Stanciu, consultant în nutriție, fizioterapeut, pe un cont de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel