Sari la conținut

Trucurile alimentare, create de un medic chirurg, te ajută să slăbești

Când vine vorba de pierderea în greutate, este mult mai ușor decât cred oamenii care vor să piardă kilogramele în plus. Un medic a dezvăluit că există câteva  trucuri sănătoase care ajută cu adevărat pe cei ce vor să se mențină slabi tot timpul.

Potrivit publicației Express, alimentele colorate și proaspete susțin sănătatea. Medicul chirurg Dr. Karan Raj a dezvăluit care sunt cei mai buni pași de făcut, dovediți științific că ajută la îmbunătățirea sănătății.

Trucurile alimentare, create de un medic chirurg, te ajută să slăbești

Nu restricționa dieta, este prima regulă. Acest lucru poate duce la o relație proastă cu alimentele, care poate fi dăunătoare sănătății lor în general.

Spune NU dietelor restrictive

„Nu sunt un fan al dietelor restrictive din multe motive. Obsesia asupra a ceea ce mănânci poate duce la un ciclu de și mai multe restricții, plus stres și anxietate. În al doilea rând, prin eliminarea unui întreg grup de alimente, vei pierde nutrienți esențiali. Și microbiomul tău intestinal – crucial pentru atât de multe aspecte ale sănătății de la digestie la starea de spirit – dorește să mănânci o mulțime de tipuri diferite de alimente. Este ca un copil flămând! Cu cât îi poți oferi o varietate mai mare de alimente, cu atât va fi mai fericit și cu atât sănătatea ta va fi mai bună!”, a explicat Dr Raj.

Medicul spiune că dietă nu trebuie să fie plictisitoare. Alegerile alimentare colorate în planurile zilnice de masă sunt esențiale, deoarece acestea pot stimula pierderea în greutate.

Alimente colorate

„Un truc foarte simplu pe care îl poți încerca este să introduci mai multe alimente colorate în dieta ta. Practic, cu cât mai multe culori, cu atât gama de nutrienți pe care o primești este mai largă”, a explicat el.

reducerea colesterolului

Mai multe firbre
Medicul a precizat că fructele trebuie copnsumate cu coajă. „Creșterea aportului de fibre chiar și ușor reduce riscul de cancer intestinal cu 30 la sută”. Proteinele sunt, de asemenea, o necesitate, deoarece sunt importante pentru construirea, menținerea și repararea sănătății oaselor, mușchilor, cartilajelor și pielii, a explicat dr. Raj.

„Asigurându-vă că mâncați suficiente proteine ​​în fiecare zi, acest lucru poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și vă poate ajuta să trăiți o viață mai lungă și mai activă. Alimentele bogate în proteine ​​includ carne și pește, de asemenea ouă, nuci, fasole, leguminoase și alte opțiuni vegetariene și vegane populare, cum ar fi tofu și soia.”, a mai spus specialistul.

Hidratarea
Dr. Raj a explicat că este important hidratarea, dar și că orele fixe de masa sunt foarte importante când se înstalează menopauza. De asemenea, chirurgul a recomandat includerea suplimentelor alimentare în dietă.

„Avem nevoie de vitamina D pentru un sistem imunitar puternic, pentru a optimiza forța musculară și osoasă și multe alte funcții importante ale corpului. Poate fi greu să obțineți cantitatea de care aveți nevoie, deoarece ne trebuie lumina soarelui pentru a activa vitamina D”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel