Sari la conținut

Tulpina indiană, noua amenințare din Marea Britanie. Aproximativ 75% dintre cazurile raportate confirmă prezența variantei

varianta delta

Aproximativ 75% dintre noile cazuri de infectare raportate în U.K. pot fi cauzate de tulpina indiană, susține ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock. Datele relevă faptul că numărul infectărilor a crescut considerabil, ridicându-se de la 3,535 la 6,959 în numai o săptămână.

Potrivit BBC, ministrul Sănătății, Matt Hancock, a susținut că autoritățile se așteptau la creșterea rapidă a numărului de infectări după relaxarea restricțiilor.

De asemenea, ministrul susține că monitorizarea legăturii dintre numărul infectărilor raportate și numărul spitalizărilor este fundamentală.

În ultimele 7 zile, autoritățile au constatat că există o creștere a numărului de infectări de aproximativ 20.5%, comparativ cu săptămâna trecută.

Tulpina indiană, responsabilă pentru creșterea vertiginoasă a infectărilor în U.K.

„Datele estimative arată că mai mult de jumătate sau, foarte posibil, aproximativ trei sferturi din noile cazuri raportate pot fi cauzate de noua variantă indiană”, adaugă Matt Hancock, în timpul unei conferințe care a avut loc marți.

„Ne-am așteptat mereu ca numărul cazurilor să crească, în timp ce încercăm să ne adaptăm. Trebuie să rămânem vigilenți”, susține ministrul.

Creșterea numărului de infectări s-a sesizat în anumite puncte de interes, unde cazurile sunt mult mai concentrate, susține Matt Hancock. Cele mai afectate zone sunt Bolton (cu 1,354 de cazuri), Bedford (cu 366 de cazuri) și Blackburd with Darwen (regiune din Nord-Estul Angliei, cu 361 de cazuri).

În restul țării, însă, sunt puține cazuri de infectare confirmate cu noua variantă indiană.

În prezent, autoritățile încearcă să implementeze măsuri eficiente pentru a controla situația epidemiologică din Bolton. Dacă testarea Covid-19 și vaccinarea anti-COVID vor avea succes, acest model ar putea fi folosit pentru a evita carantina locală, pe viitor.

În privința vaccinării, ministrul Sănătății declară că serurile anti-COVID fac diferența între numărul cazurilor de infectare, numărul spitalizărilor și cel al deceselor. Astfel, el încurajează oamenii să se vaccineze cât mai repede cu schema completă, care include rapelul. Ministrul subliniază importanța vaccinurilor, întrucât dintre cele 49 de persoane internate în spitalul din Bolton numai 5 pacienți s-au imunizat cu ambele doze.

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel