Sari la conținut

Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți decât să vă coaceți și distrugeți pielea

ulei de masline pentru cresterea imunitatii
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Uleiul de măsline și probioticele pot creste imunitatea

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a scris pe pagina sa de socializare un mesaj în ceea ce privește produsele folosite pentru protecția solară.

„NU vă mai puneți ulei de măsline pe piele, chipurile pentru protecție împotriva soarelui! Nu faceți decât să vă coaceți și distrugeți pielea!

NU vă mai puneți ulei de cocos, chipurile că e natural și nu conține toate „chimicalele”. Nu are protecție UV!

NU vă mai puneți toate amestecurile naturiste pe piele! O faceți praf – nu vă apără de soare.

Folosiți creme cu SPF, stați la soare mai spre dimineață și spre seară, când nu e așa puternic”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

„Fuga după „naturiste” e o iluzie. Vă faceți mult rău”, a conchis Vasi Rădulescu.

Medicul Vasi Rădulescu: De ce acel „mă simt bine în pielea mea” e un teren minat

„E ok să am 30 de kg în plus. Mă simt bine așa. La naiba cu părerile celorlalți! Văd astfel de opinii frecvent. Cred că e utilă o discuție despre obezitate, care în majoritatea covârșitoare a cazurilor provine din alegerile noastre greșite. E un fenomen complex, etiologia adevărată fiind mai mereu plurifactorială – mâncăm pe fugă, mâncăm pe fond psihic, mâncăm ieftin și prost, nu avem educație pentru sănătate”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

„Nu vrea nimeni să facă bullying sau shaming persoanelor obeze. Numai că acel „mă simt bine în pielea mea” e un teren minat.

Obezitatea e factor de risc pentru majoritatea bolilor. Circumferința abdominală e corelată cu riscul de diabet și boli cardiovasculare. Obezitatea e factor de risc pentru numeroase cancere. Obezitatea duce la mari probleme articulare. Discutăm din punct de vedere medical, unde nu e cazul să ne ascundem după perdeluțe. Asta ne arată datele celor mai ample studii. Fugim de știință? Nu avem cum. Vom plăti scump”, a subliniat Vasi Rădulescu.

„Obezitatea devine o gravă problemă de sănătate publică. Și la noi, și-n majoritatea statelor. Cred că e cazul că acceptăm asta și să depunem eforturi cu toții pentru a ne duce cât mai mulți spre normoponderalitate. Fără shaming. Fără bullying. Cu informații corecte, cu campanii, cu legi. Asta dacă vrem o țară mai sănătoasă”, a conchis Vasi Rădulescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.