joi, decembrie 3, 2020
Irina Lungu

Uleiul miraculos, despre care se spune ca ajuta mult parul sa creasca. Doi experti dermatologi confirma teoria.

Uleiul de ricin este dens si bogat in nutrienti, extras din semintele de ricin si utilizat in multe scopuri, de la cele medicale, farmaceutice si casnice, pana la ingrijirea pielii si la obtinerea de produse cosmetice, fiind apreciat pentru capacitatea sa de vindecare.

Uleiul de ricin are multe beneficii, printre care se numara intarirea firelor de par, stimularea cresterii firelor si hranirea scalpului uscat. Desi uleiul in sine nu poate face parul sa creasca, este apreciat pentru ca transforma scalpul intr-un mediu sanatos care contribuie la cresterea parului.

Nu exista dovezi stiintifice care sa ateste ca uleiul de ricin este benefic pentru par, dar cu siguranta acesta e apreciat in industria cosmetica. Rachel Nazarian spune ca poate fi de ajutor in unele cazuri de cadere a parului. Ea adauga ca, spre deosebire de alte uleiuri, care sunt foarte grase, cel de ricin are in compozitie un amestec puternic de proteine, vitamine, acizi grasi si antioxidanti – adica tot ce ofera mult laudatele suplimente de pe piata. Asadar, nu-i o surpriza ca uleiul este un mod minunat de a hrani scalpul si foliculii firelor fragile, sprijinind, totodata, cresterea mai rapida a parului sanatos. Cel de ricin se dovedeste util si pentru persoanele care au scalpul uscat.

Este si umectant, ceea ce inseamna ca reprezinta un excelent vehicul pentru pastrarea hidratarii si a stralucirii. Se stie ca parul hidratat are sanse mai mari sa creasca sanatos.

CITESTE CONTINUAREA…

Parteneri