Sari la conținut

Uleiul pentru scăderea colesterolului poate lupta împotriva hipertensiunii și crește durata de viață, în mai puțin de o săptămână

Unele uleiuri din semințe pot acționa ca un antidot pentru mai multe afecțiuni, oferindu-le un rol în prelungirea vieții.

Colesterolul este o componentă vitală a oricărei structuri celulare pe care se bazează foarte mult pentru buna funcționare a creierului și a nervilor. Când circulă în sânge la niveluri ridicate, pot apărea însă probleme. În timp, moleculele grase se conglomerează pe suprafața arterelor, producând un strat subțire de placă. Cu excepția cazului în care se adoptă o intervenție alimentară adecvată, aceasta poate crea scena pentru atac de cord și accident vascular cerebral și, la rândul său, poate scurta durata de viață.

În 2021, un studiu publicat în revista medicală Molecules și-a propus să determine efectele extractului de coacăze negre asupra nivelului lipidelor serice ale femeilor tinere sănătoase.

Autorii au remarcat: „Nu a existat niciun efect după patru zile de aport de extract de coacăze negre, dar nivelurile totale de colesterol seric au fost scăzute după 29 de aport.”

În plus, cercetătorii au observat că nivelurile de lipoproteine cu densitate foarte scăzută au fost semnificativ scăzute, iar colesterolul LDL „a arătat, de asemenea, o tendință de scădere”.

Multe părți ale fructului de coacăze negre, inclusiv uleiul din semințe, s-au dovedit eficiente în susținerea imunității și reducerea inflamației.

Farmacistul clinic Mike Wakeman, sugerează că administrarea de suplimente care conțin coacăze negre ar putea oferi energie și imunitate și ar putea arde grăsimile în șapte zile.

De fapt, clinicianul a explicat că, calitățile de creștere a longevității ale coacăzelor negre ar putea intra în vigoare în doar o săptămână.

El a explicat: „Pe măsură ce îmbătrânim, arterele devin rigide și congestionate, ceea ce duce la afectarea fluxului sanguin și la modificări care sunt frecvent asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Circulația sănătoasă este cheia longevității și esențială pentru funcționarea organelor vitale.”

Expertul a continuat: „Coacăzele negre sunt apreciate pentru efectul lor asupra circulației și stimulează sănătatea și funcția sistemului cardiovascular.

Ele lărgesc vasele de sânge, reduc tensiunea arterială la adulții hipertensivi și pot inversa consecințele îmbătrânirii asupra arterelor cu zece ani.”

Deși aceste calități sunt atrăgătoare, poate fi necesară prudență atunci când luați extracte de coacăze negre împreună cu alte medicamente.

„Luarea de coacăze negre împreună cu medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale poate duce la o scădere prea mare a tensiunii arteriale”, avertizează RxList.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel