sâmbătă, decembrie 10, 2022

Un aliment consumat în exces de români întreține și agravează „boala cu o mie de fețe”. Savanții au făcut o descoperire uluitoare, după un studiu care a durat 9 ani. Echipa de cercetare a publicat studiul în publicația ”Nature Communications.”

Un aliment consumat în exces de români duce la cancer

Cancerul cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Nu toate tumorile sunt canceroase; tumorile benigne nu se răspândesc la alte organe. Posibile semne și simptome includ, printre altele: un nodul nou apărut, sângerări anormale, tuse prelungită, pierdere în greutate fără explicație și modificări ale scaunelor. În timp ce aceste simptome pot indica existența cancerului, acestea pot apărea și din cauza altor probleme.

Există peste 100 de tipuri diferite de cancer care afectează corpul uman.
Se știe deja că zahărul nu este o alegere sănătoasă.

Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr

Totuși, deși până acum s-a vorbit despre faptul că acest aliment poate duce la apariția cancerului, acum a apărut și un studiu de amploare care confirmă acest lucru. Savanții au făcut o descoperire uluitoare, după un studiu care a durat 9 ani.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Scopul cercetării a fost de a demonstra ce efecte are consumul de zahăr asupra metabolismului. Cunoaștem că aproape toate celulele din corp au nevoie de energie, pe care și-o iau din alimente. Dar și celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește.

Ele absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase și procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare. Oamenii de știință îl numesc ”efectul Warburg” și spun că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor canceroase. Totuși, nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză pentru cancer.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Consumul de zahăr dezvoltă celulele cancerigene

Studiile au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă.”, a declarat cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea de prestigiu Leuven, Belgia.

„Descoperirea noastră reprezintă o verigă importantă pentru viitoarele studii, care vor putea avea o țintă precisă și relevantă.”, a mai spus acesta.

Băutura care îţi distruge oasele. Unii o beau în fiecare zi fără s ă știe cât de toxică este

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Schimbările bruște de regim dezechilibr...

Mulți oameni nu ştiu ce efecte negative are, de fapt, consumul de suc acidulat asupra sănătăţii. Majoritatea beau suc acidulat destul de des, și deși probabil că au auzit la un moment dat că nu este un obicei sănătos, nu știu cu adevărat efectele acestuia.

Potrivit cercetătorilor, sucul este otravă în pahar şi afectează în timp grav organismul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private