marți, decembrie 1, 2020
Elena Oceanu

Un băiat în vârstă de 9 ani, din Marea Britanie, a murit la 48 de ore după ce a ajuns la spital cu simptome de gripă. Medicii l-au diagnostica cu un tip rar de leucemie.

Josh Harber juca fotbal atunci când a început să se simtă rău și familia a decis să-l ducă la spita. Medicii au descoperit că el suferea de leucemie acută mieloidă – o formă agresivă de cancer a celulelor albe din sânge, potrivit metro.co.uk.

„Cu o săptămână înainte se simțea foarte bine. Juca fotbal și era în regulă. Apoi a început să aibă simptome asemănătoare cu cele ale gripei. Avea puțină febră, fratele lui avusese gripă și m-am gândit că a luat-o de la el”, spune mama băiatului.

Atunci când băiatul acuza dureri intercostale și degetele lui au devenit albastre, familia a decis să meargă de urgență cu el la spital. Medicii i-au făcut o radiografie și totul părea în regulă, astfel că a fost trimis acasă.

După o zi, băiatul s-a simțit iar rău și a fost dus din nou la spital, unde i s-au făcut analize mai amănunțite și s-a descoperit cât de bolnav era. Starea lui s-a deteriorat apoi foarte rapid și la două zile de la diagnostic, copilul a încetat din viață.

Părinții lui au înființat acum o strângere de fonduri pentru a se face mai multe cercetări în cazul leucemiei la copii.

Parteneri