joi, mai 28, 2020

FDA – Asociația Americană a Medicamentului și Alimentelor a provocat o stare de alertă în rândul medicilor și pacienților după ce a descoperit că o serie de medicamente fabricate în China conțin un compus posibil cancerigen.

FDA încă investighează produsele retrase, dar 3 mari jucători pe piața medicamentelor din SUA au decis să renunțe la vânzarea pastilelor specifice care conțin valsartan, un ingredient comun în tratamentele împotriva hipertensiunii și insuficienței cardiace.

Citește și:

”Am evaluat cu atenție medicamentele care conțin valsartan vândute în Statele Unite și am constatat că valsartanul vândut de aceste companii specifice nu respectă standardele noastre de siguranță “, a declarat Janet Woodcock, directorul Centrului FDA pentru evaluarea medicamentelor și Cercetare, într-un comunicat de presă.

”De aceea le-am cerut acestor companii să ia măsuri imediate pentru a proteja pacienții. ”

Citește și:

Nu toate produsele care conțin valsartan sunt rechemate, doar cele care conțin N-nitrozodimetilamina (NDMA), clasificată de către Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) drept un agent cancerigen uman.

Ceea ce este interesant, totuși, este că fiecare dintre aceste produse contaminate a fost fabricat în China de către aceeași companie, Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd.

FDA avertizează pacienții să nu mai ia medicamente fabricate în China care conțin valsartan.

Citește și:

Unii, din păcate, nu au opțiune, nu pot renunța la tratament, și au fost sfătuiți să le ceară medicilor un tratament substitut.

“FDA se angajează să mențină standardele înalte de siguranță și eficacitate, ceea ce include eforturile noastre de a asigura calitatea medicamentelor și modul în care sunt fabricate”, a declarat Scott Gottlieb, reprezentant FDA.

Medicii sunt îngrijorați, pe de altă parte. Cardiologul Harry Lever a declarat pentru New York Times: ”Nu este vorba doar de valsartan. Pentru mine deja este complicat să mai scriu rețete. Sunt atâtea produse venite din China și India! Companiile le cumpără și le vând, iar noi nici nu știm ce sunt!”, conchide, revoltat, medicul.

Parteneri