Categories: Stil de viaţă

Un cunoscut nutriționist român înfierează cel mai întâlnit ulei din bucătăriile românilor: ”Nu-l mai consumați, este toxic!”

Valentin Bunea este un cunoscut nutriționist român, care promovează zilnic stilul de viață adoptat atât de el și de familia sa, cât și de clienții care îi solicită ajutorul în coordonarea programelor de slăbit.

Valentin Bunea este un vocal propovăduitor al alimentației sărace în carbohidrați, așa numitul stil de viață low carb. Printre sfaturile zilnice despre cum să trăim sănătos și să (re)devenim supli, specialistul în nutriție trage semnalul de alarmă în ceea ce privește consumul unui ulei atât de folosit în bucătăriile românilor. Aceasta este postarea pe Facebook a nutriționistului:

”DESPRE ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI – de Valentin Bunea

Vrei să faci icre, maioneză, salată de vinete? Noi nu folosim ulei de floarea soarelui pentru că vine deja oxidat încă din fabrică prin procesul de extracție în care se folosesc temperaturi mari și solvenți chimici.

Este bogat în Omega 6. Fiind un ulei cu un procent extrem de ridicat de acizi grași polinesturați (omega 6) oxidează doar dacă este expus la oxigen, darămite dacă îl încălzim.

Acizii grași polinesturați când sunt încălziți se destramă ușor generând o cantitate mare de radicali liberi cu mult timp înainte să scoată fum.

Radicalii liberi sunt compuși chimici incompleți care „fură” electroni de la celulele noastre sănătoase pentru a se completa.

Când celulele devin 99,99% conform cu originalul și se multiplică apar celulele pre-canceroase. Și nu vrem așa ceva. 🙂

În plus, cu cât cantitatea de acizi grași omega 6 este mai mare și omega 3 mai mic, cu atât nivelul de inflamație din corp este mai mare.

Atenție, uleiul de floarea soarelui „fără colesterol” nu a avut niciodată colesterol pentru că semințele de floarea soarelui nu au colesterol”, conchide Valentin Bunea.

Nutriționistul care desființează uleiul de floarea soarelui și uleiurile polinesaturate  spune că cele mai bune variante pentru consumul uman sunt lipide mononesaturate și saturate precum unt, ulei de măsline / cocos / untură / palmier / avocado și… MCT.

Uleiul MCT este integral compus din acizi grași saturați. Denumirea MCT vine de la Medium Chain Triglyceride și este extras din ulei de cocos și de palmier.

Uleiul MCT este lichid indiferent de temperatura camerei, este incolor și inodor, ideal pentru salată de icre, maioneză și salată de vinete, completează nutriționistul.

Recent Posts

Pensie de 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Casa de Pensii dată în judecată: „Pensia a fost calculată corect”

O femeie din Iași, a ieșit la pensie cu doar 800 de lei după aproape…

11 secunde ago

CUPLURILE perfecte ale horoscopului. 5 perechi de ZODII care simt o atracție irezistibilă

Atracția dintre semnele zodiacale este influențată de diferiți factori astrologici. De altfel, relaţiile matrimoniale sunt…

20 de minute ago

Veşti bune pentru pacienţi şi medici! Ce se va întâmpla cu cardul de sănătate

În ultimii ani, platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) a funcţionat cu sincope, fiind…

39 de minute ago

9 mai – Ziua Europei, ziua Victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial

România aniversează pe 9 mai, Ziua Europei, cunoscută drept Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel…

60 de minute ago

Horoscop 9 mai, cu Neti Sandu. Noroc financiar cu carul pentru aceste 4 zodii!

Horoscopul zilei de 9 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Va fi…

o oră ago

AVERTIZARE ANM: vine prăpădul peste România de joi, 9 Mai. Apare un fenomen extrem

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 9 mai 2024. Specialiștii…

2 ore ago

Citeste si: