sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Un elev s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul 11, pentru că a fost dus cu forța la psiholog. Motivele sunt incredibile.

Ceea ce părea o joacă nevinovată, un motiv de bucurie și bună dispoziție avea să se transforme într-o dramă fără margini. S-a întâmplat în Kazahstan, unde Darig Janabaev, un elev de clasa a opta din Almatî, a venit îmbrăcat în fustă la o petrecere de școală cu tematica „Harry Potter”.

Te-ar mai interesa: O activitate făcută zilnic îți pune grav sănătatea...

Obiectul vestimentar i-a creat o stare de revoltă unui profesor, care l-a trimis forțat la psiholog. În urma discuției cu psihologul școlii, băiatul și-au pus capăt zilelor, sărind de la etajul 11 al unei clădiri.

Un elev s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul 11, pentru că a fost dus cu forța la psiholog

Impresionați de soarta crudă a colegului lor, pe 29 octombrie, elevii instituției de învățământ de elită „Școala Intelectuală Nazarbaev” s-au îmbrăcat în fuste, organizând astfel o acțiune de protest împotriva sexismului.

Aceștia și-au manifestat revolta față de stereotipurile de gen, strigând „Hainele nu au gen” și „Ești important. Nu ai voie să taci”. Băieții îmbrăcați în fustă au împărțit foi pe care erau tipărite contactele de telefon ale asociațiilor care ajută copii în astfel de cazuri.

Te-ar mai interesa: Greșeala majoră din bucătărie! Alimentele care își...


Conducerea școlii susține că tragedia este doar o „coincidență”

Poliția locală a deschis o anchetă pentru dereminare la sinucidere. Cu toate acestea, conducerea instituției de învățământ a calificat această tragedie drept „o coincidență”. Conducătorii instituției consideră că elevul și-a pus capăt zilelor „în afara orelor”. Adică s-a dat de înțeles că nu poartă răspundere pentru gestul acestuia. Mai mult, se susține că petrecerea nu a avut vreo tematică și că elevul în general „nu era în fustă”.

Te-ar mai interesa: Cum să îți pui pofta în cui. Un nutriționist cunos...

O prietenă de-a lui Darig Janabaev, elevă în aceeași instituție, a mai povestit pentru presa locală, preluat de realitatea.md, că administrația a făcut presiune asupra lor, în special, asupra ei, pentru că ea a fost cea care și-a chemat colegii la protest. Totodată, i-au interzis să dea interviuri pentru jurnaliști fără acordul conducerii școlii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private