Sari la conținut

Un mare spital din România face investiţii majore cu fonduri europene pentru prevenirea incendiilor

spital oncologic
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea a anunţat investiţii ample cu fonduri europene, la Spitalul TBC. Lucrările vizează instalarea de sisteme moderne de ventilare şi tratare a aerului, dar şi refacerea instalaţiilor electrice.

”Schimbăm de la zero instalaţiile electrice în cele mai importante corpuri ale spitalului, folosind la interior aşa numitele cabluri «halogen free», care sunt ignifugate şi rezistente la impact şi presiune”, a anunţat Costel Fotea, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele CJ Galaţi anunţă, de asemenea, că se montează dispozitive moderne de ventilare şi tratare a aerului. ”Mai mult, în corpul C, în care a funcţionat Secţia Covid pe timpul pandemiei, montăm şi sisteme cu presiune negativă, eliminând şi împiedicând astfel răspândirea germenilor. Astfel, acest corp al Spitalului TBC va putea fi folosit pentru orice epidemie aerogenă”, a mai transmis Fotea.

sursa foto: expressdedunare.ro

Potrivit News.ro, acesta a menţionat că se lucrează şi la instalarea sistemelor de detectare şi avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentraţia de oxigen este prea mare. ”Totul pentru siguranţa bolnavilor internaţi şi a personalului medical şi auxiliar care lucrează acolo. Valoarea investiţiilor este de peste 8 milioane de lei”, a precizat preşedintele CJ Galaţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel