Sari la conținut

Un medic avertizează asupra a cinci simptome de avertizare ale cancerului „tăcut” pe care NU trebuie să le IGNORI

simptome infarct
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
semne infarct miocardic

Din cuprinsul articolului

Cancerul este o boală mortală care apare atunci când celulele anormale cresc și se divid într-un mod necontrolat. Acestea se pot răspândi apoi la țesuturile și organele din jur.

Există mai mult de 200 de tipuri de cancer care pot afecta oamenii. Acestea sunt clasificate, de obicei, în funcție de locul din organism în care încep.

Acest lucru va afecta, de asemenea, potențialele semne de avertizare a bolii. Cu toate acestea, nu toate simptomele cancerului sunt la fel de bine cunoscute sau la fel de evidente ca altele.

Un expert a avertizat asupra unui cancer „ucigaș tăcut” care poate prezenta simptome „vagi”, care ar putea fi ușor ignorate sau confundate cu altceva.

Doctorul Rosie Godeseth, director medical asociat la Vitality Health Insurance, a vorbit cu Express.co.uk despre unele dintre semnele cancerului ovarian care ar trebui să tragă semnale de alarmă.

După cum sugerează și numele, cancerul ovarian începe în ovare.

Este cel mai frecvent la femeile cu vârsta de peste 50 de ani, dar poate afecta pe oricine are ovare.

Potrivit Cancer Research UK, este a șasea cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor din Marea Britanie și este responsabil pentru peste 4.000 de decese în fiecare an.

NHS avertizează că semnele cancerului ovarian „nu sunt întotdeauna evidente”.

Cancerul ovarian este adesea diagnosticat târziu, dar diagnosticarea timpurie poate însemna că este mai ușor de tratat”, precizează organismul de sănătate.

Vorbind despre semnele care trebuie observate, Dr. Godeseth a explicat: „Cancerul ovarian este adesea denumit în mass-media „ucigașul tăcut”, deoarece multe dintre simptome sunt adesea vagi și nespecifice, inclusiv balonarea, burta umflată, senzația de sațietate la masă, care pot fi ușor atribuite în mod eronat vieții ocupate și stresului sau pot fi puse pe seama altor afecțiuni sau probleme medicale.”

Simptomele cancerului ovarian

Având în vedere acest lucru, ea a împărtășit cele mai frecvente cinci simptome ale bolii. Acestea sunt:

  • Senzația de balonare constantă
  • Umflarea abdomenului
  • Experimentarea unui disconfort în zona burții sau a pelvisului
  • Senzația de sațietate rapidă atunci când mâncați sau dificultăți în a mânca cantitatea obișnuită
  • Nevoia de a urina mai des decât în mod normal sau senzația că trebuie să urinați mereu

Cu toate acestea, există și alte semne de avertizare pe care trebuie să le căutați.

Dr. Godeseth a spus: „În plus, durerile de spate, durerile în timpul actului sexual, oboseala, constipația, precum și modificările ciclului menstrual (fie că este vorba de sângerări neregulate, fie de sângerări mai abundente decât în mod normal) și pierderea neașteptată în greutate pot fi, de asemenea, simptome de care trebuie să țineți cont și trebuie discutate cu medicul dumneavoastră.”

În cazul în care vă confruntați cu orice semne inexplicabile, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel