Sari la conținut

Un medic care a slăbit 45 de kilograme împărtășește cele 4 reguli de bază

slabire
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
scaderea in greutate duce diabetul in remisie

După o viață în care s-a luptat cu greutatea ei, dr. Emi Hosoda a spus că și-a folosit pregătirea în sănătatea holistică și medicina funcțională pentru a-și concepe un plan personalizat de sănătate.

Ea a spus că a luat în considerare totul, de la genetica ei până la microbiomul intestinal atunci când și-a proiectat dieta și, în cele din urmă, a slăbit  45 de kilograme, potrivit Insider.

Hosoda, un medic certificat de 50 de ani, a împărtășit câteva sfaturi din călătoria ei de pierdere în greutate într-un videoclip recent TikTok.

Urmăriți cantitatea de zahăr, nu caloriile

Hosoda a spus că se uită la cantitatea de zahăr dintr-un aliment pentru a vedea dacă îi va crește insulina și zahărul din sânge, ceea ce tinde să aibă ca rezultat creșterea în greutate.

Consumul de zahăr în exces nu numai că determină organismul să îl depoziteze sub formă de grăsime, dar crește și riscul de diabet sau prediabet. Aproximativ unul din trei adulți americani are zahăr din sânge în mod cronic, ceea ce îi expune riscului de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Cantitatea de calorii de care are nevoie o persoană poate varia foarte mult în funcție de nivelul de activitate și de metabolism, așa că Hosoda a spus că nu își stabilește obiective de calorii sau limite pentru a scăpa de greutate.

De asemenea, este important să ne amintim că nu toate caloriile sunt create egale, iar conținutul caloric al unui aliment nu reflectă întotdeauna valoarea sa nutritivă.

Bea suficientă apă

Când încerca să slăbească, Hosoda a spus că a învățat să nu confunde setea cu foamea.

Ea a recomandat oamenilor să bea între o jumătate de uncie și o uncie de apă pe kilogram de greutate corporală. Acest lucru depinde și de nivelul de activitate personal: cineva care este activ și transpira adesea ar trebui să bea mai multă apă decât o persoană care nu este la fel de activă.

Singura excepție de la această regulă este că persoanele cu insuficiență cardiacă, boli de rinichi sau sodiu scăzut ar trebui să-și întrebe medicii despre câtă apă ar trebui să bea, a spus Hosoda.

Asigurați-vă că dormiți suficient

Mulți oameni se luptă cu somnul pe măsură ce îmbătrânesc, în special în timpul menopauzei sau în anii care au precedat aceasta, iar somnul limitat sau slab a fost legat de creșterea în greutate.

Hosoda a spus că ia suplimente de magneziu pentru a o ajuta să doarmă și să reziste poftei de zahăr, dar doar câteva studii au investigat această legătură. În general, administrarea de suplimente nu este o modalitate sigură de a dormi sau de a-ți atinge obiectivele de slăbire.

O analiză publicată în 2021 a constatat că unii adulți în vârstă de 50 de ani și-au văzut somnul îmbunătățit ușor cu suplimente obișnuite de magneziu, dar autorii au concluzionat că nu există suficiente dovezi pentru a recomanda magneziul ca ajutor pentru somn.

Nu te sfii de antrenamentul de forță

În cele din urmă, Hosoda a spus că a avut grijă să includă antrenamentele de forță în antrenamente.

Ea a spus că mulți oameni se bazează pe exercițiile aerobice sau cardio, pentru a scăpa de greutate, dar a descoperit importanța construcției masei musculare în procesul de slăbire.

Construirea forței este importantă în special pentru adulții de peste 50 de ani, care pot începe să aibă probleme cu mobilitatea sau pierderea masei musculare, potrivit National Institutes of Health.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel