Sari la conținut

Un medic dezvăluie un tratament surprinzător pentru durerea în gât. „Ameliorează durerea timp de 15 minute”

leac natural pentru durerea în gât
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Tratament surprinzător pentru durerea în gât. Când aveți o durere enervantă de gât, uitați de ceaiul cu miere, în schimb încercați să deschideți un borcan cu murături.

Ar putea părea puțin șocant să arăți ca murăturile pentru un remediu pentru durerile de gât, dar totul se reduce la proprietățile saramurii.

O saramură simplă de murături cu apă sărată constă din aproximativ 3,5% sare, în timp ce sarea reprezintă aproximativ 0,4% din greutatea corpului, așa că raportul se menține cu siguranță.

beneficii muraturi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un medic dezvăluie un tratament surprinzător pentru durerea în gât

Dr. Linda Yancey, specialist în boli infecțioase la Memorial Hermann Health System din Houston, Texas, a explicat de ce consumul de murături sau consumul de zeamă de murături poate ajuta la ameliorarea durerii în gât.

„De fiecare dată când aveți o soluție care este mai concentrată decât lichidul din țesuturile noastre, cum ar fi sarea sau zahărul, aceasta reduce inflamația prin extragerea apei”, a dezvăluit Yancey, pentru Well + Good.

Când vine vorba de alegerea tratamentului perfect pentru ameliorarea durerii în gât, Yancey recomandă să optați pentru sărat în detrimentul dulcelui.

„Murăturile cu mărar funcționează pentru durerea în gât, din cauza sării din soluția de murătură”, a spus ea.

Murăturile dulci, cum ar fi untul sau murăturile confiate, probabil că nu au suficient conținut de sare pentru a oferi vreun fel de ușurare.

Murăturile ameliorează durerea timp de 15 minute

Cât despre câte murături trebuie consumate pentru a simți efectul, nu există un număr magic. Cantitatea potrivită și eficientă trebuie experimentată de fiecare persoană în parte. 

„Este mai mult un remediu la domiciliu decât o intervenție medicală, așa că nu există recomandări oficiale”, a spus Yancey.

Cu toate acestea, este important să recunoașteți cât de multă sare consumați atunci când mergeți pe acest traseu, deoarece murăturile acre sunt cunoscute pentru că sunt bogate în sodiu. Un castravete murat mediu deține 33% din valoarea zilnică pentru adulți, conform Dietary Guidelines for Americans.

Dar Yancey a recunoscut că acest lucru nu vă va vindeca complet durerea în gât.

„Aceasta este o intervenție minoră și temporară. Va aduce o mică scădere a simptomelor timp de aproximativ 10 până la 15 minute”, a spus Yancey.

Chiar dacă murăturile sunt o soluție temporară, totuși poate ameliora durerea de gât, împreună cu consumul de ceai și respectarea recomandărilor medicului.

„O lingură de miere funcționează bine și face ceai foarte dulce”, a sfătuit Yancey, recomandând și o gargară cu apă sărată dacă nu aveți murături la îndemână.

Trebuie remarcat faptul că persoanele care urmează diete cu restricții de sare nu ar trebui să folosească nici murături, nici gargară cu apă sărată, deoarece ambele au o încărcătură substanțială de sare. În același mod, diabeticii ar trebui să evite mierea sau ceaiul dulce.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel