marți, iulie 5, 2022

Un medic din Bucureşti ar fi decontat, timp de trei ani peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate, fără să ofere vreo consultaţie. El este acum cercetat pentru înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals. 

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, Buzău, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate, potrivit digi24. 

Te-ar mai interesa: Cum tratăm recelile din timpul verii? Care este di...

Prejudiciu de aproximativ 400.000 lei

„Deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi”, arată IPJ Buzău, citat de Agerpres.

Astfel, medicul transmitea lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor, iar prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

În cursul zilei de luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului, au efectuat 4 percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Pogoanele de unde au ridicat laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

Te-ar mai interesa: Ce tipuri de cancere se moștenesc. Mare atenție da...

Pe lângă medicul în vârstă de 78 de ani au mai fost conduşi la secţie pentru audieri şi cei doi angajaţi ai cabinetului medical din Pogoanele. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private