vineri, august 12, 2022

Avertismentul unui medic român. Dr. Mihai Craiu îi avertizează pe români să nu se mai trateze singuri acasă cu tratamente de pe net pentru că anumite combinații de medicamente pot avea efecte mortale. Doctorul a prezentat efectele unei rețete „faimoase” care circulă pe internet.

„NU VĂ MAI TRATAȚI SINGURI!!! Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. DAR… Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete „faimoase” care circulă pe net”, spune dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Te-ar mai interesa: BILIC: De ce să alegem chipsuri din cartofi în loc...

„Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără niciun consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, avertizează medicul, potrivit ROVaccinare.

„Ce zic protocoalele medicale?

Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina – https://www.webmd.com/…/det…/list-interaction-medication
Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială… https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17546486/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643131/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7703471/
Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase… Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!”, completează dr. Mihai Craiu.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private