Categories: Ştiri sănătate

Un mic dejun sănătos și sățios, care îți oferă energie în prima parte a zilei! Care este ingredientul principal?

Specialiștii susțin că prima masă din zi este cea mai importantă. Aceasta dă startul întregii zile, motiv pentru care ar trebui să fie bogat în substanțe nutritive, care să susțină în mod constant activitatea din prima parte a zilei. Cum te ajută un mic dejun sănătos și sățios să ai un început de zi plin de energie?

Potrivit unui expert în nutriție, un mic dejun sănătos și sățios ar trebui să conțină ca ingredient principal ovăzul. Acesta este bogat în fibre, minerale și glucide care se eliberează treptat în organism, oferindu-ți energie pentru un timp îndelungat.

Fibra dietetică și mineralele  din ovăz previn numeroase probleme de sănătate, precum infecțiile și afecțiunile cardiovasculare și, de asemenea, îmbunătățesc aspectul pielii atunci când este folosit în remediile cosmetice.  În plus, ovăzul nu conține gluten, asta dacă nu a fost contaminat cu grâu în timpul procesării, fiind recomandat persoanelor care suferă de alergii sau de intoleranță la gluten.

100 de grame de fulgi de ovăz conțin 389 calorii, 8% apă, 16.9 grame de proteine, 66.3 grame de carbohidrați, 10.6 grame de fibre și 6.9 grame de grăsimi.

Cori Grămescu, expert în fitness și nutriție, explică de ce ovăzul este cea mai bună opțiune pentru un mic dejun hrănitor!

„Fulgii de ovăz ar trebui să fie printre opţiunile voastre de mic dejun. Sunt o sursă excelentă de fibre, minerale şi glucide care se eliberează şi se absorb treptat în organism, astfel oferă energie constantă în prima parte a zilei.

Ovăzul are proprietatea demonstrată de a reduce colesterolul şi riscul de boală cardiovasculară. În plus, consumând regulat cereale integrale, organismul nostru reuşeşte să menţină nivelul zahărului din sânge la un nivel constant. În acest fel ținem sub control nu doar pofta de mâncare, ci şi pe cea de dulce. Totodată, ne fereşte de pericolul bolilor metabolice.

Fibrele conţinute în cerealele integrale ajută foarte mult şi la îmbunătăţirea sănătăţii digestive, având proprietatea de a regla tranzitul digestiv.
În plus, oferă multă diversitate alimentației prin textură, mod de preparare și combinații de gust”, dezvăluie nutriționistul, pe Facebook.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

8 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

8 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

9 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

9 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

10 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic