Sari la conținut

Un nou dispozitiv poate detecta tumora cerebrală din urină

tumorile cerebrale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
COVID poate duce la leziuni ale creierului

Dispozitiv pentru detectarea tumorii cerebrale din urină. O echipă de cercetători din Japonia a dezvoltat un nou dispozitiv pentru a identifica o proteină membranară cheie în urină care indică dacă pacientul are o tumoare pe creier.

Un grup de cercetare condus de profesorul asociat Takao Yasui și profesorul Yoshinobu Baba de la Universitatea Nagoya din Japonia, în colaborare cu Universitatea din Tokyo, a dezvoltat o nouă platformă de analiză pentru vehiculele electrice cu tumori cerebrale, folosind nanofirele în partea de jos a unei plăci de puț.

Ei au folosit acest dispozitiv pentru a identifica două tipuri de proteine ​​membranare ale veziculelor extracelulare (EV), cunoscute sub numele de CD31 și CD63, în probele de urină de la pacienții cu tumori cerebrale.

Un nou dispozitiv poate detecta tumora cerebrală din urină

Medicii ar putea fi capabili să identifice pacienții cu tumori înainte de a dezvolta simptome, dacă caută aceste proteine. Prezența veziculelor extracelulare (EV) legate de tumoră în urina unei persoane este un posibil semn că aceasta are o tumoră pe creier.

EV-urile sunt nanoparticule care îndeplinesc o varietate de funcții, inclusiv comunicarea de la celulă la celulă.

„În prezent, metodele de izolare și detecție a EV necesită mai mult de două instrumente și un test pentru a izola și apoi a detecta EV”, a spus Yasui.

Mai mult, cercetătorii cred că proteina-cheie membranară prezentă în urină ar putea fi folosită pentru a detecta cancerul cerebral, eliminând necesitatea testelor invazive și crescând probabilitatea ca tumorile să fie detectate suficient de devreme pentru intervenție chirurgicală.

„Biopsia lichidă poate fi efectuată folosind multe fluide corporale, dar testele de sânge sunt invazive”, a spus Yasui. Testele de urină sunt o metodă eficientă, simplă și non-invazivă, deoarece urina conține multe biomolecule informative care pot fi urmărite pentru a identifica boala”, a adăugat acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel