Sari la conținut

Un nou focar de COVID-19, printre angajaţii unei firme din Sebeş! Care este principala cauză a infectărilor

eficacitate
Vaccinare anti-covid

Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat în județul Alba după ce 27 de angajați ai unei firme din Sebeș au fost depistați pozitiv.

Potrivit șefului Direcției județene de Sănătate Publică, Alexandru Sinea, omenii nu au purtat echipamentele de protecție puse la dispoziție de operatorul economic.

Primele măsuri luate au fost transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacților direcţi și suspendarea temporară a activității operatorului economic, până la finalizarea anchetelor și până la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate.

Operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare. Totodată, specialiștii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor a fost nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție şi au fost instruiți în acest sens.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: