Sari la conținut

Un nou tip de localizare pentru apelanții la 112. Aceștia vor fi mult mai ușor de găsit

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Un nou tip de localizare pentru apelanții la 112. Personalele care apelează numărul unic de urgență 112 vor fi mai ușor de găsit, datorită unui nou tip de localizare care nu va ține seama de tipul telefonului. Astfel că, inclusiv cei care
sună de pe terminale care folosesc tehnologie mai veche, pot fi ușor găsiți.

Apelanții vor fi mult mai ușor de găsit

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării a spus că vom obliga ca toate clădirile de blocuri nou construite să fie cartografiate 3D pentru a facilita accesul agențiilor de intervenție de urgență la locul precis identificat prin 112.

„România are acum printre cele mai bune sisteme de localizare pe apelul 112 din Europa și cel mai bun dintre statele UE cu relief complex.

De aceea am depus în Parlament un amendament la Codul urbanismului prin care vom obliga ca toate clădirile de blocuri nou construite să fie cartografiate 3D pentru a facilita accesul agențiilor de intervenție de urgență la locul precis identificat prin 112.”, a declarat ministrul.

Noua tehnologie va permite localizarea cu o precizie de zeci de metri

În acest moment localizarea unui apel la 112, se realizează atât pe baza caracteristicilor de acoperire a celulei GSM la care este conectat telefonul, cât și pe baza GPS-ului, funcțiilor și senzorilor încorporați în telefoanele inteligente.

 

Noi soluții tehnice decise de Guvern

  • În primul caz, localizarea este furnizată în 99,9% din apeluri, dar oferă arii de localizare mai mari de 12,5 km2 pentru 58% dintre situații,
    respectiv mai mari de 50 km2 pentru 25% dintre acestea.
  • Al doilea caz se bazează pe localizarea AML care este furnizată pentru aproximativ jumătate din apelurile efectuate la numărul de urgență 112, ca urmare a dependenței de terminalul mobil și a limitărilor asociate acestei tehnologii. Noua configurație va permite arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri. În funcție de tehnologia de comunicații mobile utilizată.

Așadar, localizarea cu precizie a apelului la 112 se va realiza atât din telefonul mobil, cât și din rețea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel