joi, martie 30, 2023

Un nou tratament pentru Covid. Presupune inhalarea unei proteine numite interferon beta, care ajută sistemul imunitar să recunoască virusul și să lupte împotriva lui. Interferon beta este produs, în mod natural, de organism, făcând parte din prima linie de apărare împotriva virusurilor, însă noul coronavirus reușește să oprească producția acestei proteine. 

Noul tratament testat la scară largă în Marea Britanie, care ar putea preveni formele severe de COVID-19, presupune administrarea proteinei numite interferon beta cu ajutorul unui nebulizator. Acesta pătrunde sub formă de aerosoli direct în plămâni unde va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit, potrivit digi24. 

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

„Ajută celulele să-și reconstituie cu adevărat răspunsul imun și să lupte împotriva virusului. Prin urmare, există mai puține leziuni la nivelul plămânilor, mai puține simptome, un risc mai mic de admitere la terapie intensivă sau chiar deces. Interferonul beta face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virusurilor. Practic, îl avertizează să se aștepte la un atac viral. Atunci când intră în organism, noul coronavirus pare să suprime producția de interferon beta ca parte a strategiei sale de a se sustrage sistemului imunitar”, a explicat Tom Wilkinson, medic, citat de digi24.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Un nou tratament pentru Covid

Testele inițiale au arătat că tratamentul cu interferon beta a redus șansele ca un pacient cu Covid-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%. În plus, pacienții au fost de două până la trei ori mai predispuși să se refacă și să revină în activitate.

„Știm că unele grupe de pacienți, vârstnicii, oamenii cu comorbidități, au un răspuns imun mai slab, iar interferonul beta este ca dirijorul orchestrei atunci când vine vorba despre modul în care organismul face față virusurilor. Virusul vrea să invadeze corpul uman, să preia controlul asupra celulelor și să le transforme în fabrici de virusuri. Se dă o luptă între organism și virus tot timpul.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

Tactica virusurilor este de a trece neobservate, de a prelua controlul organismului și de a se replica. Una dintre tacticile cheie ale coronavirsului este să suprime producția locală de interferon beta. Dacă nu produci suficient, pentru că ești bătrân sau ai alte boli, și dacă virusul suprimă producția de interferon beta, atunci este logic să introducem tratamentul direct în organul care se luptă cu boala, adică în plămâni”, a detaliat Richard Marsden, președintele Synairgen.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private