Sari la conținut

Un pacient a distrus toate sălile de operație ale unui spital. 17 intervenții chirurgicale au fost reprogramate

Un pacient a distrus toate sălile de operație ale unui spital. 17 intervenții chirurgicale au fost reprogramate

S-a întâmplat în spitalul de la San Bartolomea, din Sarzana, regiunea Calabria. Nimeni nu și-a putut explica gestul nemaiîntâlnit la care a recurs un cetățean român din Italia.

img

Un pacient a distrus toate sălile de operație ale unui spital

Dintr-un motiv rămas neindentificat, acesta și-a ieșit din minți și a vandalizat tot ce i-a ieșit în cale, distrugând nu una, nu două, ci toate cele patru săli de operație din spitalul menționat.

Din cauza stricăciunilor provocate de român, toate cele 17 intervenții chirurgicale programate la Spitalul San Bartolomeo au fost anulate.

Potrivit La Nazione, bărbatul a ajuns în seara zilei de 20 octombrie la „Urgențe” la Spitalul San Bartolomeo, din orășelul Sarzana, acuzând dureri puternice în zona inimii.

El a fost internat pentru o serie de investigații suplimentare, dar în timpul nopții a ieșit din rezervă și, într-un gest absolut șocant, a pus mâna pe un stingător de incendiu cu care a vandalizat patru săli de operații. Praful din stingătoarele de incendiu s-a depus pe aparatele și echipamentele medicale, iar curățarea lor a durat o zi.

 17 intervenții chirurgicale au fost reprogramate

Din acest motiv, niciuna din cele 17 intervenții chirurgicale programate pentru următoarele zile nu a mai avut loc. Au fost  reprogramate după cum urmează:

  • se vor desfasura 12 interventii oftalmologice in cursul saptamanii de la 24 la 29/10;
  • 4 operații plastice și 4 operații de urologie vor fi recuperate în timpul unei sesiuni de operație de după-amiază pe 24/10 și în programare ulterioară.

În schimb, în ​​ambulatoriul chirurgical situat în afara blocului operator au fost efectuate în mod regulat șapte intervenții chirurgicale vasculare.

Declanșarea alarmelor l-a speriat pe român, care a fugit din spital, dar a fost prins, însă, după câteva ceasuri, de carabinieri și internat la „Psihiatria” Spitalului Sant’Andrea, din La Spezia. Polițiștii l-au descoperit pitit printre mașini, într-o parcare publică.

Românul era confuz și bolborosea fraze fără sens, susținând că este urmărit de patru persoane care îi vor răul.

Autoritățile italiene încă nu au găsit o explicație pentru care românul a recurs la acest gest reprobabil. Bărbatul s-a ales cu o plângere pentru vandalism și întrerupere a serviciului public.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel