marți, august 16, 2022

Un specialist în sănătate publică cere „restricții masive la nivel național”: „Toată Poliţia trebuie mobilizată să…”

Profesorul în sănătate publică din cadrul Universității clujene Babeș-Bolyai (UBB) Răzvan Cherecheș consideră că este nevoie de „restricții majore”, în contextul în care  noul coronavirus se transmite cu rapiditate în România.

Cherecheș a declarat la Antena 3 că se simte resemnat, deși ţara noastră este afectată de o dublă criză, sanitară şi politică.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

De asemenea, expertul în sănătate publică spune că oamenii ar trebui să nu mai asculte sfaturile persoanelor dezinformate şi să le urmeze doar pe cele ale specialiştilor.

Specialist în sănătate publică: „Ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive”

E timpul ca pentru persoanele vaccinate să fie „lăsat liber”, susține Cherecheș.

„În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional, pentru că nu avem probleme doar într-o anumită regiune. Lăsat liber pentru vaccinţi cu verificări intense din partea poliţiei.

Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice şi să legitimeze certificatul verde. În rest, absolut tot să fie resticţionat la minim, pentru că problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive”, a declarat Cherecheș, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Previziuni sumbre: „Începem să numărăm morţile care ar fi putut fi evitate”

Specilistul în sănătate publică face o serie de previziuni în ceea ce privește evoluția crizei în perioada imediat următoare.

„Din nefericire, nu văd nimic bun. Fac comparaţie cu săptămânile trecute, numerele vor continua să crească, numărul deceselor va continua să crească. Numerele de persoane internate la Terapie Intensivă nu mai au cum să crească, că deja suntem la maxim. Dar în schimb numărul de persoane care au nevoie de Terapie Intensivă va creşte.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Din acest moment începem să numărăm morţile care ar fi putut fi evitate. Din nefericire, suntem într-o situaţie în care toate aceste morţi ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi luat măsurile potrivite, de la începutul verii, pe toată perioada verii”, a mai spus Răzvan Cherecheş.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private