Sari la conținut

Un student la Medicină dezvăluie responsabilii situației actuale. Cum a scăpat de sub control pandemia, în România?

Un student la Medicină, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, dezvăluie la cine se află vina pentru contextul pandemic actual. Momentan, acesta este voluntar la DSP București, lucrând în secția de call center.

Marian Aurelian Cloșcă, un student la Medicină în anul III și voluntar la DSP București, critică răspunsul oamenilor la reglementările impuse de autorități. Studentul este de părere că, deși eficiente, măsurile nu și-au făcut efectul scondat. Acest lucru este cauzat de lipsa de interes a românilor față de adevăratul pericol pe care îl reprezintă virusul SARS-CoV-2. Marian Aurelian Cloșcă susține că responsabili pentru situația scăpată de sub control sunt oamenii, nu autoritățile, potrivit Adevărul.

„Cred că blamăm autorităţile prea mult pentru ceea ce se întâmplă. Măsurile au fost iniţial bune. Însă totul este aşa din cauza oamenilor. Oamenii nu au stat în casă, oamenii nu au purtat mască, oamenii aveau adevărate halucinaţii cu cipurile introduse de paznicii de magazine prin măsurarea temperaturii, oamenii aveau diverse convingeri cum că masca este antena 5G şi că ne omoară, oamenii au ales să nu creadă în existenţa unui virus cât se poate de real, oamenii au ajuns să dea credit consipraţiilor drepte de a fi considerate apanaje ale psihiatriei.

Oamenii au răspândit virusul. Autorităţile au încercat ce au crezut de cuviinţă, au încercat diverse metode. Dar când în plină pandemie litoralul este plin, pensiunile sunt pline, niciun fel de regulă respectată, la ce ne aşteptam? La o îmbunătăţire? În niciun caz”, a declarat studentul la Medicină, pentru Adevărul.

De asemenea, întrebat când o să se termine pandemia, studentul este de părere că acea vreme va veni „când vom înțelege că ce se întâmplă e real, atunci când vom încerca să respectăm regulile, atunci când vom fi mai grijulii pentru cei din jur”.

Vaccinul reprezintă un aliat esențial, potrivit studentului. Acesta consideră că dezinformarea este elementul care dăunează cel mai mult în această privință. Înainte ca oamenii să decidă un răspuns, fie el da sau nu, ar trebui să investigheze individual date despre vaccin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel